Концертний сезон у Тернополі відкрила солістка світової опери (фото)

76-й концертний сезон обласної філармонії розпочався справжнім сюрпризом: у супроводі симфонічного оркестру філармонії під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Мирослава Кріля для тернополян співала зірка мадридської та римської опери, українська солістка Софія Соловій. У її виконанні прозвучали класичні твори авторів італійської опери та австрійської оперетти, українська класика. 

Лауреатка 14 міжнародних вокальних конкурсів підкорила тернопільську публіку своїм неперевершеним сопрано, яке нагадувало то срібний потічок, то ранковий пташиний піснеспів. Досвіду співачці не позичати, адже за її плечима - виступи на всесвітньовідомих сценах Італії, Іспанії, Люксембургу, Франції, Німеччини, Бельгії, Америки.

«Сталося так, що мій дідо працював у львівській капелі «Трембіта», - згадує Софія Соловій. - Потім туди прийшов працювати мій батько і, піаністкою, - мама. Хорова капела «Трембіта» робила репетиції на другому поверсі, а ми мешкали на третьому. Як народилася, то батьки мене брали з собою на репетиції, бо де ж дитину лишати? І там та дитина сиділа і слухала всі хорові репетиції з відкритим ротом».

Свій виступ прима почала твором улюбленого композитора Моцарта. За її словами, його можна виконувати в різних варіаціях від вистави до вистави. Саме це дає можливість рости професійно.  Високо глядачі оцінили виступ Софії в дуеті із тернопільським солістом Володимиром Шагаєм (баритон). Поєднання їхніх голосів - це як сонце і вітер, небо і земля, тиша і грім, сила і ніжність. Одним словом - супер! 

Валентина СЕМЕНЯК

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео