Такої презентації книжки Тернопіль ще не бачив (фото)

Маленькі тернополяни стали учасниками театралізованої благодійної презентації казки-фентезі "Мімі і Сісі: дзеркальне відображення" Христини Христенко, яка відбулась спочатку на подвір'ї Тернопільського обласного театру актора і ляльки, а згодом - у його приміщенні.  Режисер і постановник, головний сценарист фантастичного дійства, він же - розпорядник свят її величності Феї казок Христини Христенко - Борис Салабчук. Разом із клоуном Веселуном та дівчатами з барабанами він розважав дітей, щоб ті не нудьгували, очікуючи на приїзд справжньої казкової Феї. 

Можете уявити реакцію дітей, коли навпроти лялькового театру, на дорозі, й справді зупинилась біла з позолотою карета з кучером, запряжена чорними кіньми. Розпорядник свят побіг відчиняти дверцята. З карети вийшла довгоочікувана Фея (Христина Христенко) у супроводі двох пажів і всі разом подались всередину театру.

Там на дітей чекали різноманітні конкурси і відзначення трьох найкращих костюмів. Обов'язковою умовою деталей в одязі були квіткові мотиви. Після постановки уривків з книги відбулася автограф- та фотосесія з Христиною Христенко. Кошти від продажу книги під час презентації авторка планує віддати на благодійність. 

- Це книжечка для дітей молодшого, середнього і старшого віку, - розповідає авторка. – У ній розповідається про пригоди двох сестричок, Мімі і Сісі. Прочитавши її, діти зрозуміють, чому не можна робити зло, а тільки добро.

Книжка вийшла у видавництві "Джура". Директор видавництва Василь Ванчура та режисер Борис Салабчук реалізували унікальний проект: такої презентації Тернопіль ще не бачив.

Валентина СЕМЕНЯК

Фото автора 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео