Сьогодні вшанують пам’ять тернопільського студента

У селі Топорівцях Городенківського району Івано-Франківської області відбудеться вшанування пам'яті бійця ДУКу Степана Стефурака (псевдо “24-й”), який загинув рік тому. Нагадаємо, Степан пішов добровольцем на фронт, навчаючись на третьому курсі Тернопільського технічного університету.

Смерть «24-го» особливо вразила і побратимів, і земляків, і патріотичну громадськість загалом, інформує banderivets.org.ua. Степану було лише 19 років. Очевидно, Господь дуже любив цього хлопця і тому дозволив йому загинути за Україну у такому юному віці. Степан загинув під час оборони с. Піски.

У «Правому секторі» хлопець був ще з Майдану. Коли вибухнула війна, він відразу зголосився спочатку на вишкільну базу, а потім і на фронт. Аби не змушувати хвилюватися свою маму, він не зізнавався їй, що воює (говорив, що продовжує навчатися у Тернополі).

Своїм бойовим побратимам «24-й» запам’ятався як чистий і сповнений високих ідеалів боєць.

Степан Стефурак був одним із наймолодших українських бійців, які добровільно пішли на фронт і загинули на цій війні. А ще він був одним із тисяч тих, чию жертву було продано у Мінську...

 

Вибір читачів за тиждень

Відео