Волонтери закликають тернополян допомогти бійцю АТО

28-річний військовослужбовець 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Володимир Ожанський 8 липня був важкопоранений під час служби в зоні АТО. Після операції з тіла воїна лікарі витягнули 17 осколків. Два осколки досі залишаються в спині. Окрім цього, внаслідок поранення на правій нозі бійця почало розвиватися загноєння, яке не змогли зупинити кілька операцій.

"Я був призваний 1 серпня 2014 року по повістці з Тернополя. Сім місяців був у Дебальцевому. Коли вийшли з котла, нас на місяць відпустили додому, потім – назад на службу. Після Дебальцевого служив в Станиці Луганській в селі Комишне, це три кілометри біля кордону. Саме там був поранений. Ми вийшли на позицію на блокпості і потрапили під обстріл, впав снаряд… Лікарі витягнули з мене сімнадцять осколків. Два ще в спині залишилося. Поки що їх не хочуть витягувати, бо вони біля нерва. Залікую ногу і будемо думати про спину", – каже Володимир Ожанський. – "Після поранення мене оперативно відправили в госпіталь, потім – до Харкова, там зробили операцію на ногу, потім лікувався у Львові, а зі Львова перевели до Тернополя. Тут зробили три операції, але вони мені не допомогли. Була загроза ампутації ноги. Зараз лікарі застосовують вакуумну терапію. Медики кажуть, що це дає результат".

Для лікування бійця необхідні дороговартісні медичні засоби. "Тільки на уколи і крапельницю в день йшло до тисячі гривень. Зараз уколи відмінили, бо нирки почали боліти. За трубку для вакуумної терапії моя сім’я платить 55 євро, за мочалку (медичний засіб, який накладається на пошкодженій ділянці ноги) – півтори тисячі гривень. Трубок я вже не маю. Це вже остання", – показує Володимир Ожанський пристрій, який встановлений на його нозі.

Незважаючи на складний стан здоров’я, Володимир каже, що при потребі ще раз піде обороняти Україну.  "Найгарячіша точка служби – це Дебальцеве. Наша група останньою вийшла із Дебальцевого. Виходили вночі, бо вдень це було неможливо. Йшли сім кілометрів пішки", – розповідає "Дню" Володимир. – "Важко було звикати до служби, а тепер важко відвикнути. Півроку з автоматом лягаєш і просинаєшся з ним. Коли я був у відпустці, вдома зранку збудився і шукав автомат. Лиш згодом розумієш, що вже не на фронті, а вдома. Це звичка. Я не шкодую, що служив в зоні АТО. Якщо треба буде, ще раз піду".

Володимир підтримує зв'язок з бойовими побратимами. "До кожного маю номер. Вони теж до мене телефонують, розпитують про мій стан. Нещодавно до мене хлопці-побратими приїжджали. Дуже приємно", – каже боєць. Навідати воїна приходять не лише військові. Кілька днів тому Володимира Ожанського нагородили медаллю "За оборону рідної держави".

У вівторок, 15 вересня, Володимиру Ожанському будуть робити операцію, щоб зупинити процес загноєння ноги. У Тернополі це буде вже четверта операція.

Охочі підтримати бійця можуть перерахувати кошти на банківську картку батька Володимира Ожанського. Номер картки 4102421242798509 (Ожанський Степан), "Альфа банк", контактний номер батька Володимира 097 849 51 95.

Номер картки "Приват банку" 51 68 75 72 25 21 21 27 (Ожанський Степан)

Джерело:www.day.kiev.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео