Поранені бійці зі Збаражчини отримали грошову допомогу від української громади Клівленда

Представниця української діаспори зі штату Огайо(США), волонтерка Асоціації «Клівленд Майдан» Оля Балешта, голова Громадської ради при Тернопільській ОДА Лариса Римар, представниці районної організації Асоціації жінок з Підволочиського району Оксана Капелусь та Софія Збрик зустрілися з пораненими бійцями зі Збаразького району.

«Кіборг» Максим Комендат зі Збаража з дружиною Юлею виховує 5-річну донечку Марту і 3-місячного синочка Дениса. Іван Рудий із села Зарубинці був поранений 24 серпня цього року на блок-посту біля Широкіно на Донеччині. Боєць 501-го батальйону морської піхоти отримав осколочне поранення лівої руки, переніс дві операції і зараз перебуває на двотижневій реабілітації вдома.


Оля Балешта передала воїнам грошову допомогу від українців Клівленда і побажала скоріше одужувати, подякувала за мужність і захист України від ворога.
За словами жінки, Асоціація «Клівленд Майдан», українська громада Клівленда надає співвітчизникам всебічну допомогу з початку Революції Гідності і зараз гуртується та збирає кошти, щоб передати в Україну медичне обладнання для лікування поранених, автомобілі швидкої допомоги (дев’ять таких машин уже придбано і доправлено в Україну), надає адресну фінансову допомогу сім’ям Героїв «Небесної сотні», загиблих бійців АТО, де є на вихованні маленькі діти, пораненим воїнам. Крім цього, розповіла пані Оля, влітку для Героїв дітей Небесної сотні був організований  відпочинок у Карпатах.
- Українська громада Клівленда – добрі люди із великими добрими серцями, які допомагали співвітчизникам і будуть допомагати, – каже Оля Балешта. – Ми хочемо миру в Україні, бажаємо, щоб наша Батьківщина була справді незалежною, міцною. Наше завдання – підтримувати духовно і матеріально неньку-Україну. Ми організовуємо збір коштів і надаємо адресну допомогу родинам Небесної сотні, загиблих воїнів, пораненим бійцям, закуповуємо медичне обладнання для госпіталів, автомобілі швидкої допомоги. Таким чином, ми хочемо показати, що ми з вами, що нам всім там болить душа за вас, за Україну.
На пані Олю в Зарубинцях чекав невеликий сюрприз – на знак подяки декан Збаразького благочиння отець Іван Лесик подарував жінці картину з циклу “Двовзори”(картини з подвійним змістом) відомого українського художника з Бережанщини Олега Шупляка.


Варто зазначити, що Збаразький район став сьомим у благодійному марафоні Асоціації Жінок та Асоціації “Клівленд Майдан”. Упродовж трьох місяців було надано адресну фінансову допомогу десятьом родинам загиблих воїнів з Тернопільщини – у Шумському, Підволочиському, Чортківському, Козівському, Тернопільському та Гусятинському районах.
- Ми відвідали десять родин, які втратили на війні чоловіків, батьків, братів, синів, – зазначила голова Асоціації Жінок Лариса Римар. – На Збаражчині українська громада Клівленда доручила нам передати фінансову допомогу двом пораненим бійцям, і ми з радістю виконали цю місію. Благодійний марафон Асоціації Жінок та Асоціації «Клівленд Майдан» триває і ми продовжуватимемо надавати допомогу сім’ям учасників АТО і не тільки матеріальну, а й психологічну та юридичну. Наш обов’язок - підтримувати вдів та дітей героїв, родини поранених бійців. Відрадно, що це розуміють добрі люди не лише в Україні, а й за її межами та гуртуються навколо спільної справи.
У свою чергу голова Збаразької РДА Анатолій Качка, який супроводжував гостей, подякував Олі Балешті та Ларисі Римар за увагу і турботу про бійців, а також запевнив, що влада району докладає і докладатиме максимум зусиль, щоб захисники Вітчизни та їхні родини відчували реальну підтримку, щоб не залишалися на одинці зі своїми проблемами.

Джерело: «Народне слово»

 

Вибір читачів за тиждень

Відео