У вбивстві жінки підозрюють рідного брата

Повідомлення про раптову смерть рідної сестри надійшло до теребовлянських правоохоронців від 43-річного чоловіка. Проте після проведення судово-медичної експертизи чоловікові довелося змінити свідчення – зізнатися у причетності до насильницької смерті рідної людини.

Шістнадцятого вересня, через добу після смерті 48-річної жительки Теребовлі, у кабінеті оперативників заяву щодо зізнання у вчиненні злочину писав брат загиблої. Напередодні він переконував правоохоронців у тому, що його сестра раптово померла, а синці та садна на її обличчі та голові – це результат падіння зі сходів, адже жінка з дитинства хворіла церебральним паралічем. Проте висновки судово-медичної експертизи засвідчили не раптовість, а насильницький характер смерті.

Заступник начальника теребовлянської міліції Степан Яворський розповідає, що підозри про насильницьку смерть загиблої виникли в правоохоронців ще під час огляду місця події. Судмедексперт лише підтвердив припущення міліціонерів, вказавши у висновку, що «смерть наступила внаслідок механічної асфіксії (удушення, закриття отворів рота і носа м’якими предметами)».

Зі свідчень підозрюваного, конфлікт між ним та сестрою виник вночі. Хвора своїми стогонами заважала йому відпочивати і він вирішив втихомирити її. Як розповідає, схопив руками за шию та вдарив до бильця ліжка. Жінка втратила свідомість і впала обличчям на подушку. У такому положенні й залишив нещасну та пішов спати. Вранці, помітивши, що сестра лежить нерухомо, повернув її. Та остання була мертвою.

Зрозумівши, що накоїв, чоловік й спланував сценарій «раптової смерті».

Зловмисника затримали згідно статті 208 КПК. Йому висунули обвинувачення у порушенні статті 115(ч.1) Кримінального кодексу. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Джерело: dosie102.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео