У Підволочиську нагріли руки на воді і покрівлі

Під час ревізії діяльності Підволочиського управління ЖКГ фінінспектори Тернопільщини виявили порушення – посадовці розтратили майже 144 тис. грн. державних коштів. Про це повідомила «Україна Комунальна».

Зокрема, через завищення підрядниками вартості виконаних робіт з капітального ремонту даху житлового будинку у Підволочиську управління зайво сплатило 32,5 тис. грн коштів селищного бюджету.

Крім цього, завищення фактичних витрат на послуги з водопостачання та водовідведення, що надані населенню, призвело до зайвого отримання субвенції з державного бюджету на покриття різниці в тарифах на суму 21 тис. грн.

Ще управління недоотримало доходів майже на 80 тис. грн через не проведення претензійно-позовної роботи з боржниками щодо виконання ними договірних зобов’язань та, відповідно, пропущення строків позовної давності, а також через заниження обсягу наданих послуг з водопостачання та водовідведення.

За допущені порушення законодавства з фінансових питань трьох посадових осіб управління притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео