Діти з Тернопільщини спробували себе у ролі податківців (фото)

Цього року Державна фіскальна служба України традиційно провела конкурс дитячої творчості «Майбутнє країни – у мріях дитини». Серед переможців творчого змагання на податкову тематику є й тернополяни.

Урочисте нагородження переможців Всеукраїнського й обласного етапів конкурсу відбулося у Головному управлінні ДФС у Тернопільській області в режимі відеоконференцзв’язку з Державною фіскальною службою України.

- Конкурс проводиться вже понад десять років, - зазначив Голова ДФС України Роман Насіров. - Він змінював назву і формат, але ідея залишається незмінною – побачити, як діти виражають свої емоції та почуття, як бачать майбутнє. А діти - це і є наше майбутнє, і саме вони вирішуватимуть, як змінюватиметься наше суспільство, як сплачуватимуться податки та на які потреби вони будуть витрачатися.

Переможців конкурсу було обрано за трьома категоріями: художні твори, комп’ютерна графіка (комп’ютерна анімація) та літературні твори. Кращими стали 18 конкурсантів з 15 регіонів України. Приємно, що серед відзначених є творчий віршований доробок одинадцятирічної Тетяни Осташук з Тернополя «Казка про податки». Дівчинка посіла третє місце за напрямом «Літературні твори» у першій віковій категорії.

Загалом цього року у конкурсі взяла участь рекордна кількість учасників – 11 728 учнів загальноосвітніх навчальних закладів з усієї України, в тому числі 358 з Тернопільщини.

Після відеоконференції розпочалося нагородження переможців обласного етапу конкурсу. Цього року на Тернопільщині відзнаки отримали 19 дітей. 

- Дякую за те, що зуміли за допомогою слова, фарб та техніки так творчо розкрити значення сумлінної сплати податків, зборів та платежів для економічного розвитку нашої країни, - сказала перший заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Марія Мельник. - Всі знають, що чим більший бюджет, тим багатша наша країна, і саме від вас залежить її майбутнє. Поки що від вашого усвідомлення і творчих робіт, а в подальшому – від наполегливої праці.

Переможцям вручили дипломи, призи та солодощі. Після урочистостей юні таланти зі своїми батьками побували з екскурсією в Музеї податкової служби та Центрі обслуговуванні платників, побачили галерею робіт учасників конкурсу минулих років. Дітям навіть дозволили посидіти у кріслі керівника відомства і на мить відчути себе податківцями.

Юлія НІКІТІНА

Фото управління ДФС у Тернопільській області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео