В Тернополі триває «Agro IT-Booster hackathon»

 На літній терасі РК «Максим» фахівці з усієї України жваво обговорюють можливі ІТ-проекти, які можуть використати аграрії Тернопільщини. 

У команді чи поодинці учасники хаккатону впродовж трьох днів вирішуватимуть нагальні проблеми в різних напрямках сільського господарства - рослинництво, тваринництво, переробка сировини та відходів тощо.

Хтось приїхав з готовою командою та проектом, а хтось – навпаки, тільки почав знайомитись з колегами. 

- Ми бурхливо обговорюємо ідеї та вирішуємо, хто з нас неправий, - каже Андрій Татомир. - На хаккатоні можна переглянути цінність своїх проектів, отримати досвід, придумати нові ідеї, почути про них те, що в своєму колі не скажуть. Наприклад, приїхав сюди з готовою ідеєю, і вже отримав багато критики. Але вона об’єктивна, і в цьому її цінність. Шкода, що в нас так мало часу.

Командам є за що боротись, адже окрім досвіду, переможець отримає 20 000 гривень на реалізацію свого проекту, також – це можливість привернути увагу інвесторів та заявити про себе.

Серед учасників є і дівчата. Так, в Тернопіль з Києва приїхала студентка Національного університету біоресурсів природокористування України. На запитання, чи важко їй змагатися з чоловіками, дівчина усміхнулась та відповіла, що жінки можуть запропонувати прості та очевидні рішення, до яких протилежна стать не завжди додумується.

- Ми приїхали з університету цілою командою, яка називається «Реформа», - каже учасниця Ірина. - І хоч ми не ІТ-шники, навчаємось на економічному факультеті, і можемо запропонувати практичне і найбільш вигідне вирішення. Але ми приїхали без готових ідей, а деякі учасники продумували їх роками.

Завтра учасники представлять свої напрацювання перед журі.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео