Задля хворих маленьких тернополян бігали навіть іноземці (фото, відео)

У Тернополі відбувся другий «Марафон добра». Сотні тернополян прийшли на Театральний майдан, щоб зібрати гроші на електроенцефалограф для дітей, хворих на епілепсію. Люди «набігали» понад 18 тисяч гривень.

Це вже другий забіг, і, як минулого разу, щоб взяти участь у марафоні, охочі мали зробити благодійний внесок, за який отримували браслети. Дистанцію в 1,5 км долали спортсмени, діти, пересічні жителі міста і навіть іноземці.

Наприклад, серед учасників був президент асоціації студентів Нігерії у Тернополі Ученна Егбучулам.

- Я прийшов не бігти, а просто підтримати дітей, хворих на епілепсію, - сказав афроамериканець. - Але коли побачив стільки людей, не міг не приєднатися до марафону.

Як кажуть організатори, ідея не лише в тому, щоб пожертвувати гроші. Головне - показати свою позицію, заохотити друзів, колег, знайомих не бути байдужими.

Першим на фініш прибіг студент місцевого медуніверситету Михайло. Минулого разу хлопець прибіг третім, але тренування далися взнаки.

Під час першого етапу у травні зібрали 33 121 грн. Загальна сума зібраних коштів – 98 тис. грн., а сьогодні до неї додалось ще 18 346 грн.

Коштів ще не вистачає, адже вартість апарату становить 150 тис. грн. Проте організатори не засмучуються, і кажуть, що  влаштовуватимуть такі акції, доки дітки Тернопільщини не матимуть енцефалографа.

Юлія НІКІТІНА

Фото, відео - автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео