Марина Порошенко обрала Тернопіль для старту проекту "Книга миру"

Перша леді України Марина Порошенко сьогодні, 20 вересня, уперше побувала у Тернополі.

Вона відвідала відкриття проекту "Місто професій", а також презентувала власний проект - "Книга миру". Причому, що с особливо приємно, він стартував саме у нашому місті.

«Я – мати чотирьох дітей, а тому розумію батьків»

За кілька хвилин до 13-ї години голова Тернопільської ОДА Степан Барна зі своєю дружиною і донечкою перестрів Марину Порошенко на вході у парк ім. Т.Шевченка. Тепла зустріч відбулася поблизу пішохідного переходу навпроти будівлі податкової. Марина Порошенко була одягнена демократично – у вишиванку і класичні брюки. Коли їй подарували букет троянд, то його дуже швидко перехопив хтось із її охорони.

Власне, заходи безпеки були безпрецедентні: у парку можна було помітити і особистих «секьюріті» першої леді, і місцевих міліціонерів на чолі із керівником Тернопільського управління УМВС в області. На місці були і місцеві рятувальники.

- Дуже приємно вас вітати на нашій землі, - каже Степан Барна. – Погода трохи підвела, але у нас сьогодні дуже багато подій. По-перше, у Зарваниці відбувається проща військовослужбовців, де зібралися тисячі людей. По-друге, у нас, окрім «Містечка професій», ще й велогонка проходить…

Марина Порошенко у супроводі представників місцевої влади і організаторів проекту "Місто професій" швидко пройшла до столиків, де виписували перші паспорти дітям, які хотіли брати участь в інтерактивній грі, із правого боку алейки перед фонтаном. До слова, вона сама допомогла оформити перший «документ» одній із юних тернополянок. Після цього перша леді взяла участь у відкритті проекту "Місто професій».

- Я – мати чотирьох дітей, а тому розумію, як важливо батькам допомогти нащадкам обрати ту професію, яка врешті допоможе їм реалізувати себе у житті, - розповідає пані Порошенко. – Тому мені завжди приємно брати участь у таких заходах. Тим паче, у Тернополі всі цю інтерактивну гру так активно підтримали.

Після коротких виступів представників влади, а також ініціаторів проекту Марині Порошенко подарували ікону Покрови Божої Матері від Благодійного фонду «Подоляни». Вона поцілувала образ і щиро подякувала за таку увагу.

Фотолітопис мирного життя очима дітей

Після цього гості коротко розповіла про власний новий проект "Книга миру", який вона вирішила розпочати реалізовувати саме із Тернополя.

- "Книга миру" стане свого роду фотолітописом мирного життя очима наших дітей, - каже гостя. – А ті оповіді, які вони додаватимуть до своїх фотокарток будуть молитвою за краще майбутнє нашої України. Дуже важливо, що цей проект розпочинається саме на Тернопільщині – землі патріотів і небайдужих людей. Молоді тернополяни першими вийшли на Євромайдан. Добровольці із вашого краю одними із перших пішли захищати цілісність українських кордонів на сході.

Після цього вона швидко обійшла основні локації "Міста професій". Висловила здивування тим, що цей проект у Тернополі так активно підтримали. Адже майже 50 точок представляли різні професії. Такого не було в жодному місті, окрім Києва. Після оглядин дружина Президента України повернулася до столика, де діти працювали над "Книгою миру". Вона оглянула дописи, зроблені жителями нашого краю.

Після цього було загальне фото на пам'ять із дітьми, батьки яких загинули або воюють у зоні АТО. Уже о 13:45 делегація попрямувала до транспорту. І після теплого прощання із побажаннями щасливої дороги Марина Порошенко сіла в один із бусиків кольору «металік». Авта у супроводі кортежу охорони помчали вулицею Крушельницької у напрямку масиву «Сонячного». Отже, візит тривав менше години, але враження залишив позитивне.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео