У Зарваниці відбувається всеукраїнське військове паломництво (фото)

18-20 вересня на Тернопільщині у Зарваниці проходить сьоме всеукраїнське військове паломництво військовослужбовців, учасників АТО та їххн сімей. Разом із делегаціями військовиків та Тернопільської обласної організації спілки офіцерів України у паломництві беруть участь прочани, а також координатор волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" на Тернопільщині і в Західному регіоні України Василь Конько та прес-секретар групи Ігор Крочак.

До Зарваниці на прощу прибув навіть військовий морський лікар Василь Касюк з Севастополя. Разом з головою обласної організації спілки офіцерів України Олександром Варакутою та іншими паломниками наші волонтери помолились до чудодійної ікони Матері Божої Зарваницької і після урочистого молебну біля храму Пресвятої Трйіці у центрі села взяли участь у Хресному ході до скульптури Матері Божої, де після спільної молитви було відкрито паломництво. До VII Всеукраїнського військового паломництва випущено пам’ятний нагрудний знак. Спільна молитва військовиків та волонтерів вселяє велику надію в нашу праведну перемогу у не оголошеній війні в Україні.

Довідково про паломництво

Сьоме Всеукраїнське військове паломництво військовослужбовців, учасників АТО та їх сімей відбувається в духовному центрі в селі Зарваниця на Теребовлянщині, у чудотворному місці, де, за переказами, багато сторіч тому відбулося явище Божої Матері. "Цьогорічне паломництво має назву "Тільки любов здатна на перемогу". І це символічно. Тому що щира любов і молитва покликані об'єднати всіх воїнів, захисників України в єдине співтовариство, щоб разом зі своїми сім'ями, в єдності молитися за мир і спокій в нашій країні, стати міцним щитом для оборони Вітчизни від ворога", - сказав митрополит і архієпископ Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василь.

Із поміж 1,5 тисячі паломників – це військовослужбовці ЗСУ, учасники АТО, члени їхніх сімей, капелани, волонтери і миряни.

Паломники братимуть участь у Хресній ході, поминальній архієрейській літургії, здійснять першу свічкову ходу. На завершення паломництва, на знак процвітання миру в Україні, військові капелани випустять у небо білих голубів.

Ігор Крочак

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео