«Перехід з міліції у поліцію буде безкоштовним» - Олександр Богомол

- Ті, чия репутація буде бездоганною, продовжать роботу у новоствореній поліції, - каже керівник Тернопільської обласної міліції Олександр Богомол.

Про реформу Міністерства внутрішніх справ він розповів журналістам сьогодні, 21 вересня. Реформу ініціювали у Міністерстві внутрішніх справ. Першим її етапом, за словами Олександра Богомола, є якраз створення патрульної поліцейської служби, яка, по суті, замінить ДАІ на дорогах краю. Зокрема, у Тернополі заяви від охочих вступити до лав поліції прийматимуть уже із 14 жовтня.

- Анкети впродовж трьох тижнів прийматимуть в Українському домі «Перемога», - каже він. - Основні вимоги до кандидатів: вік 21-35 років, українське громадянство, знання української мови і бажано - англійської, повна загальна або вища освіта, посвідчення водія категорії “Б”, відсутність судимості, фізичне здоров’я, а також - моральна стійкість. Останнє вже з’ясовуватимуть під час співбесід.

Кандидатів перевірятимуть ретельно. Після відбору експерти залишать близько 200-250 кандидатів, які згодом пройдуть 3-місячне навчання, і лише після цього вийдуть на дороги обласного центру і Тернопільського району, каже пан Богомол.

- Плануємо, що вже наступного року на вулицях патрулюватиме поліція, - додає він. – Вчити їх плануємо у Тернополі. Вже ведемо перемовини із місцевими вишами про використання їхніх навчальних баз.

Олександр Богомол заявив, що залишати місто і область без охорони громадського порядку ніхто не буде, адже це може сприяти погіршенню криміногенної обстановки. Усі новації відбуватимуться поступово і поетапно. Так, працівники Державтоінспекції, відповідно до закону, виконуватимуть свої функції аж до кінця 2016 року. Така ж ситуація - із дільничними інспекторами.

- Наступний етап реформи у міліції розпочнеться 7 листопада, коли усі, починаючи із мене, начальника обласної міліції, до рядового працівника подадуть заяви на звільнення, - додає Олександр Богомол. - Кожен із двох із половиною тисяч міліціонерів Тернопільщини особисто доводитиме, що він може працювати у правоохоронних органах. Причому частину посад керівники займатимуть на конкурсній основі.

Усі фахівці у справах із боротьби з корупцією, торгівлею людьми, зброєю, слідчі та інші спеціалісти пройдуть спеціальну перевірку і обов’язкову люстрацію. Продовжать службу бездоганною, продовжать роботу у новоствореній поліції.

- Наголошую: перехід з міліції у поліцію буде безкоштовним, - заявив він наостанок. – Якщо буде інформація про те,  що хтось на цьому хоче нагріти руки, я реагуватиму належним чином…

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео