Для воїнів АТО на Тернопільщині проводять семінари

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбувся семінар для учасників АТО з метою інформування їх про можливість залучення до активних програм соціальної та професійної адаптації.

У заході взяли участь соціальні партнери служби зайнятості: головний спеціаліст відділу ветеранів та інвалідів управління соціальної політики Тернопільської міської ради Оксана Коробейник, заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення міського комунального закладу «Центр первинної медико-соціальної допомоги» Світлана Олексишин, старший офіцер з добору в області Окремого регіонального центру комплектування Державної прикордонної служби України Володимир Ракочий, заступник військового комісара-начальник мобілізаційного відділення Тернопільського об’єднаного міського військового комісаріату Микола Бойко. Повідомили у Тернопільському обласному центрі зайнятості.

Директор МРЦЗ Анатолій Куриляк розповів атошникам про організацію проходження перенавчання за сприяння центру зайнятості, зокрема, в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, а також про те, як отримати одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Володимир Ракочий ознайомив демобілізованих з можливістю працевлаштування на контрактній основі в Державну прикордонну службу. Він наголосив, що при проходженні такої служби гарантується безкоштовне санітарно-медичне обслуговування, забезпечення формою та ряд інших гарантій. А при бажанні кожен контрактник може пройти підвищення кваліфікації у спеціалізованих навчальних закладах.

Оксана Коробейник та Світлана Олексишин роздали учасникам семінару інформаційні листівки із переліком соціальних та медичних послуг, якими можуть скористатись учасники АТО.

А Микола Бойко запропонував присутнім працевлаштування за контрактом інструкторами в навчальний центр.

Джерело: lypa.com.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео