Оформити заявку на «Green Gard» тернополяни можуть самостійно і безкоштовно

Як повідомляв «Терен», з 1 жовтня стартує розіграш «Грін карти 2017». У Тернополі є безліч агенцій та оголошень, в яких пропонується недорога допомога з оформлення заявок з вірогідністю виграшу ледь не 100%. У посольстві США застерігають, що більшість таких фірм є шахраями, а оформити заявку можна легко оформити самостійно.

Порівняно з іншими регіонами України, лідером серед бажаючих виїхати до США є Тернопіль. А де є попит, там і пропозиція: подача заявки є безкоштовною, але бажаючих нажитися на тернополянах немало.

Віце-Консул посольства США Дрейн Гірс, яка приїхала з офіційним візитом у Тернопіль, закликає не довіряти особисті дані посередникам і подавати заявку на Грін Карту самостійно.

- Поки ми йшли на прес-конференцію, нам встигли вручити флаєр з оголошенням про допомогу в отриманні «Грін карти», - каже Віце-Консул. - Подача заявки на участь у лотереї безкоштовна, і заповнити її можна самостійно на офіційному сайті dv.lotery.state.gov. Фірми-посередники ж роблять це за додаткову плату або вимагають немалі гроші, коли дізнаються, що ви виграли.

Справа в тім, що у заявці вказуються персональні дані, і брати участь у розіграші можна лише раз на рік. Після заповнення анкети учасник отримує секретний персональний номер, без якого перманентну візу отримати неможливо. І якщо ви виграли, а код у шахраїв, то потрібно або виконувати їхні умови і платити гроші, або залишатися ні з чим і чекати, що пощастить й наступного року.

До того ж, надавати персональні дані третім особам дуже небезпечно – невідомо, з якою ціллю вони їх використають. Наприклад, агенції маючи усі ваші дані, можуть грати за вас без вашого відома, а якщо захочете зареєструватись і ви, обидві заявки система скасує. 

- Не можуть посередники і посприяти виграшу, - зазначила Дрейн Гірс. - Лотерея Грін Кард – це випадковий комп’ютерний вибір. Цього року 8900 українців звернулися за отриманням «Green Gard», серед них вибрали 5 тисяч, візи отримали 1250 людей - більшість просто не зверталися за виграшем. Скоріш за все, це пов’язано із втручанням посередників.

Пані Віце-консул посольства США застерігає тернополян: якщо ви все ж таки скористались послугами фірм-шахраїв, а від вас вимагають гроші за отримання секретного коду, негайно звертайтесь до правоохоронних органів і посольства США в Україні. 

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео