Спортсмени з Тернополя вибороли два «золота» і «бронзу»

Тернопільські віндсерфінгісти взяли участь у чемпіонаті України серед юнаків з вітрильного спорту. Змагання відбулися у місті Вишгород Київської області. Майже двісті спортсменів з 15 регіонів України змагалися за звання чемпіонів.

За умовами чемпіонату було п’ять номерів програм. Тернополяни показували власні вміння у програмі вітрильної дошки у класі Techno 293.

Змагались наші віндсерфінгісти у двох вікових групах: до 15 та 17 років. Беззаперечним лідером регати серед спортсменів до 17 років став тернополянин, учень школи №9 Арсен Гринчак. З дванадцяти запливів він 9 разів прийшов до фінішу першим, тож вже за результатами передостаннього дня виборов звання чемпіона України. Проте Арсен таки вийшов на старт і знову довів свою майстерність, зайнявши незмінне перше місце. Срібло, поступившись Арсенові вісьмома очками, отримав спортсмен з Дніпропетровська Владислав Менделенко. Бронзу додому привіз ще один тернополянин, учень ТСШ№3 Віталій Мундяк.

Високою нагороду потішила тренерів і рідне місто і Юлія Комендат, також учениця ТСШ№3. Перше місце дівчина буквально висмикнула з рук молодшого брата Владислава Менделенка – Олександра. Лиш перемога в останньому перегоні надала їй перевагу. Як результат, – золота медаль.

Тамара КОБЛИК

Фото з відритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео