На окремі дні тернопільських «Театральних вечорів» квитки вже розкуплено

26 вересня у Тернополі «засяяла» особлива зірка – ХІІІ фестиваль «Тернопільські театральні вечори». На це сяйво з поціновувачами театрального мистецтва йшов навіть дощ. Дійство відбулося з нагоди 100-ліття від часу заснування професійного театру ім. Л. Курбаса та 85-річчя з моменту створення колективу Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру.


Творчими роботами друзів тернопільського театру впродовж 26 вересня – 4 жовтня вітатимуть режисери і колективи з Києва, Львова, Івано-Франківська, Рівного, Чернівців, Хмельницького та Волині, які свого часу дебютували у файному місті на минулорічних фестивалях, а нині плідно працюють у професійних театрах України.

Цього вечора до уваги глядачів представили оновлену легендарну виставу – музичну комедію «Гуцулка Ксеня». Кажуть, цей вибір не випадковий, адже саме 26 вересня 80 років тому світові було даровано майстра сцени, сценографа і скульптора, вчителя, живописця, багаторічного головного художника театру, Заслуженого діяча мистецтв України Казимира Сікорського. Багато років поспіль, тихими вуличками Тернополя він повагом ходив до своєї майстерні в театрі, щоб натхненно працювати і щедро дарувати радість від мистецтва глядачам. Сьогодні на центральній алеї Тернополя, як чиста пам’ять, «світить» зірка Казимира Сікорського.

Вчорашнього вечора серед глядацької аудиторії «Театральних вечорів» була дружина Казимира Сікорського, заслужений журналіст України Галина Садовська (на передньому плані четверта праворуч).

Добре слово про творчого побратима Казимира Броніславовича зі сцени мовив лауреат національної премії України ім. Т. Шевченка Федір Стригун.
Як розповіли “Погляду” у касі театру, на виставу «Гуцулка Ксеня» розкуплено майже всі квитки (залишилися останні ряди на балконах). Нема вже квитків на 29 вересня – на більше, ніж комедію “Інцидент”, яку поставлять чернівчани. Початок вистав о 19.00. Ціни на квитки – від 30 до 50 гривень.

Джерело: poglyad.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео