Про святого з Тернопільщини пишуть спогади

До 45-річчя з дня смерті преподобного отця, подвижника і патріота, нашого земляка Амфілохія Почаївського, який зцілював людей, Тернопільська єпархія УПЦ КП готує цикл спогадів та інтерв’ю. Він також відомий тим, що допомагав душевнохворим людям і виганяв нечистих духів.

Тернопільська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату хоче нагадати усім про преподобного, якого знали як отця Йосифа з села Мала Іловиця на Шумщині.

До святого приїжджали люди з молитвами про зцілення з усіх куточків Радянського Союзу. Преподобний допомагав, лікував, готував ліки й для українських повстанців, зцілював поранених у боях.

До преподобного отця Амфілохія Почаївського звертався за допомогою Петро Іщук з села Мала Іловиця. Чоловік вірить, що подвижник, який мав дар зцілення, вилікував його: «Я займався спортом і зламав ліву ключицю. Не міг нічого робити і прийшов до нього. Він оглянув, подивився і сказав: «Будеш, юначе, ти довго працювати цією рукою!». Я і зараз не чую, щоб мене щось боліло».

Щорічно на могилі преподобного отця Амфілохія відбуваються чудеса і зцілення людей. Ще за свого життя він говорив: «Як помру, приходьте до мене на могилку, я почую ваші молитви. Беріть з могили пісок – він буде цілющим».

У Тернопільській єпархії УПЦ КП просять звертатися людей, які отримали зцілення від преподобного отця або ж зустрічали його, щоб поділитися спогадами про ці події.

Контактні дані: 098 644 12 98 (Ірина Скоробогата, прес-секретар Тернопільської єпархії), i.skorobogata@cerkva.te.ua.

Джерело: ternopil.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео