В області безчинствують «червонохресні» аферисти

На Тернопільщині почастішали випадки шахрайств, коли зловмисники представляються працівниками «Червоного хреста» і під різними приводами виманюють гроші. У зоні ризику – люди похилого віку. Останній такий випадок трапився у неділю, 27 вересня, у райцентрі Бережани. Потерпілі – подружжя пенсіонерів.

Шахраї – жінка та чоловік, на вигляд 30-35 років, підстерегли жертву поблизу церкви, зав’язали розмову з 75-річним чоловіком. Сказали, що вони представники «Червоного хреста», приїхали з-за кордону до Бережан, аби допомогти знайомому, який потрапив у ДТП. Відтак почали просити у пенсіонера позичити їм гроші. Пояснили, що їхні кошти на кордоні опечатали, і вони не можуть ними скористатися.

Пенсіонер повірив і запросив незнайомців до себе додому, де його дружина віддала шахраям тисячу доларів та тисячу євро. Зловмисники ж натомість залишили подружжю сумку, в якій нібито були гроші та пообіцяли повернутися через 2 години, щоб віддати пенсіонерам їхні гроші. Та час минув, а ніхто не прийшов. Подружжя кинулося до сумки і виявили там замість грошей сувенірні папірці. Про факт шахрайства пенсіонери повідомили співробітників районної міліції. Зловмисників розшукують, інформує СЗГ УМВС України у Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео