Арбітром на матчі ФК «Тернопіль» буде жінка

Поєдинок 11-го туру чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги між командами ФК «Суми» та ФК «Тернопіль», який відбудеться у Сумах в неділю, 4 жовтня, обслуговуватиме арбітр з Харкова Катерина Монзуль.

Асистентами арбітра виступлять – Сергій Толмачов (Маріуполь, Донецька обл.), Олексій Целовальник (Донецьк). 4-й арбітр – Ярослав Пєсоцький (Суми). Делегат ФФУ – Павло Брюхов (Кременчук, Полтавська обл.).

Шляхи ФК «Тернопіль» та арбітра ФІФА з Харкова Катерини Монзуль в професійному статусі муніципального клубу пересікалися лише раз. Сталося це нещодавно, 23 травня 2015 року. Того дня ФК «Тернопіль» у Харкові поступився місцевому «Геліосу» – 0:1. Щоправда, у тому матчі пані Монзуль була в статусі четвертого арбітра, а не головного.

Зауважимо, що Катерина Монзуль цьогоріч судила жіночий фінал чемпіонату світу в Канаді, в якому американки здолали японок із розгромним рахунком 5:2.

Зазначимо, що це не перший поєдинок за участю ФК «Тернопіль» у якому арбітром виступає жінка. Зокрема, в першому тернопільському дербі (серпень 2012 року) матч між ФК «Тернопіль» та «Нивою» обслуговувала Ірина Петрова із Сімферополя. Тоді «Нива» перемогла 1:0 завдяки призначеному пенальті.

Джерело: gazeta1.com

Вибір читачів за тиждень

Відео