Кременецька міліція розслідує факт погрози журналісту

Слідчі відділу Кременецького райвідділу УМВС України в Тернопільській області здійснює досудове розслідування за фактом погроз журналісту веукраїнського видання Андрію Багнюку.  

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посилання на відповідь заступника начальника УМВС України в Тернопільській області І.Пиняги.

Провадження за ознаками кримінального правопорушення за ч.1 ст.345-1 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо журналіста) порушили 24 липня.

Як йдеться у відповіді пана Пиняги, наразі у кримінальному провадженні здійснюється досудове розслідування, проводяться необхідні слідчі дії, виконуются вказівки СУ УМВС.

«У разі необхідності, на Вашу думку, проведення будь-яких інших процесуальних дій, якщо такі не були проведені в ході здійснення досудового розслідування, Ви маєте право звернутися до слідчого з клопотанням», - зазначає заступник начальника УМВС.

Пан Пиняга зазначив, що про результати досудового розслідування та прийняте рішення журналісту повідомить слідчий відділ Кременецького РВ УМВС України в Тернопільській області.

Як повідомляла «Телекритика», журналіст «України молодої», член Національної спілки журналістів України Андрій Багнюк заявив про погрози від родича фігурантки його публікації 13 липня.

Він розповів, що погрози почалися після виходу у газетах «Україна молода» та «Діалог» (місто Кременець, Тернопільська область) його статті «Пристрасті навколо храмів», я якому йшлося про перехід православних громад Тернопільщини під юрисдикцію Київського патріархату. Автор згадав у матеріалі Ніну Райтер, називавши її «проросійською активісткою». Згодом йому зателефонував невідомий чоловік, який представився сином Ніни Райтер і погрожував смертю.

Журналіст звернувся з заявою про погрози до Кременецького райвідділу МВС України та військового комісара Ю.Фещенка.

«Телекритика»

 

Вибір читачів за тиждень

Відео