Тернопільські школярі навчилися орігамі та сплели «браслети дружби»

У бібліотеці № 8 для дорослих, що на вулиці Б.Лепкого, 6, пройшов другий майстер-клас для учнів шкіл «Бібліотека - острів творчості і майстерності». Учасниками заходу стали учні 6 класу Тернопільської школи № 26.

Діти вчилися паперопластики та плетінню браслетів із стрічок. Останні зараз перебувають на гребені популярності, як серед дітей так і серед дорослих. «Браслети дружби» з жовто-блакитних стрічок носить багато тернополян, їх відправляють на схід в зону АТО, на різних заходах людей вчать техніки плетіння.

За 45 хвилин майстер-класу діти навчилися і основам техніки орігамі – вони разом складали рамки для фотографій із звичайного офісного паперу.

- Діти дуже старалися. Як не дивно, шестикласникам паперопластика вдалася навіть краще, як їх старшим попередникам. Мабуть, моторика краща, – ділиться враженнями від заняття Інна Кватира, методист відділу декоративно-прикладного мистецтва Центру творчості дітей та юнацтва, яка і проводила майстер-клас. – Рамки для фотографій викликали загальну увагу – тепер учні зможуть недорого і креативно оформити фотоекспозицію у школі. До того ж усі встигли зробити собі підвіски на портфелі та браслети. Діти явно задоволені.

Подібні заходи проходять в ці дні і в інших бібліотеках Тернополя. Адже саме сьогодні служителі книги відзначають професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек.

Тамара КОБЛИК

 

Вибір читачів за тиждень

Відео