До міської ради йдуть представники 19 партій

За мандати депутатів Тернопілької міської ради позмагаються представники 19 партій. Окрім відомих політичних гравців - ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», «Громадянська позиція», Народний рух України, Радикальна партія Олега Ляшка та інших, на вибори йдуть і зовсім «зелені». Представляють їх люди, мало відомі широкому загалу.

Наприклад, регіональну організацію політичної партії «Наш край» на Тернопільщині очолює Василь Чайковський. За чутками, ця сила начебто представляє інтереси колишньої Партії регіонів.

Подібне кажуть і про обласну організацію партії «Нові обличчя». До неї, за неофіційною інформацією, причетний син колишнього нардепа-регіонала Ореста Муца  Володимир. Останній від регіоналів відхрестився, створивши власну фракцію у Тернопільській міськраді.

Нещодавно була зареєстрована обласна організація політичної партії «Добрий самарянин». Її очолила Юлія Кравець. Тим часом міський осередок партії існує від лютого. Виходить, що активність ця політсила почала проявляти фактично лише у серпні-вересні. На вибори у міську раду партія веде колег і друзів одного зі своїх засновників – адвоката Віталія Горби. Отож, у списку – чимало юристів.

«Блок Петра Порошенка «Солідарність» - пропрезидентський. Серед кандидатів є чимало відомих тернополян: Тетяна Чубак, Микола Сивирин, Михайло Ібрагімов, Віктор Мацикур… Звісно, вони усі пішли у списку, бо розраховують на рейтинговість політичної сили і високу вірогідність потрапити до міської ради. Те саме можна сказати про кандидатів від «Самопомочі». У їхньому списку є журналісти, громадські діячі, науковці.

«Народний контроль» вигулькнув як журналістський проект народного депутата від «Самопомочі» Дмитра Добродомова. Згодом Дмитро надумав перетворити проект на партію. Підмочило їй репутацію те, що у ЗМІ з’явилася інформація, що "Народний контроль" начебто проект Медведчука.

Що собою являють партії «Сила людей», «Патріот» і «Республіка», тернополянам загалом невідомо.

Натомість партія «Воля» відома тим, що веде під №1 підприємицю і волонтерку Ружену Волянську.

Для місцевих осередків Соціально-християнської партії і «Громадянської позиції», вочевидь, основним є бажання «засвітити» своїх лідерів, які хочуть сісти у крісло міського голови Тернополя. Про них ви можете прочитати ТУТ.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ.

Довідка. Перелік партій, які хочуть потрапити до мерії: ВО «Батьківщина», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Воля», «Громадянська позиція», «Народний контроль», Народний рух України, «Наш край», «Нові обличчя», «Патріот», Радикальна партія Олега Ляшка, «Республіка», «Самопоміч», ВО «Свобода», «Сила людей», Солідарність правих сил, Соціально-християнська партія, «Добрий самарянин», Українська галицька партія, Українське об'єднання патріотів – УКРОП.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео