Іван Чайківський: «Світ повинен знати про потужний аграрний потенціал України»

Світова спільнота повинна знати, що в Україні є потужний аграрний сектор, який готовий забезпечити продовольством  мільйони людей на планеті. І такій промоції України у світі сприятиме оновлена мультимедійна платформа, яка стартує в Україні.

Про це кореспонденту «Терену» сказав Голова ради об’єднання сільськогосподарських підприємств Тернопільщини, генеральний директор корпорації «Агропродсервіс» Іван Чайківський.

- Упевнений, що це не черговий інформаційний піар-проект, а серйозна, обдумана медіа-платформа для «просування» у світовий простір всього того доброго, що ми маємо і вміємо. Вміємо, до речі, іноді навіть краще ніж за кордоном, - підкреслив відомий в Україні аграрій. - Сподіваюсь, мультимедійна платформа іномовлення надасть інформаційний майданчик і для нас, аграріїв. Це дозволить нам ефективніше шукати зарубіжних партнерів, розширювати нові ринки збуту, зокрема і для сільсгоспвиробників нашого краю. Адже  нині агропромисловий комплекс області готовий потужно вийти на світові ринки, а Тернопільщина - стати годувальницею мільйонів людей у світі.

За словами Івана Чайківського, у тому, що Україна входить до десятки найбільших виробників зернових у світі, є значна заслуга Тернопілля, де частка аграрного сектору економіки у валовому внутрішньому продукті області складає майже 55 відсотків.

- Використовуючи нову медіа-платформу, журналісти повинні на весь голос говорити про те, що Україна має потужний аграрний, екпортний потенціал. Свідченням цього є те, що, наприклад, з початку року країна наростила експорт свинини у понад 5 разів. Ми ж в області виробили понад 16 тисяч 120 т свинини, зібрали понад 1,5 млн т зерна. Це майже на півмільйона більше, ніж торік. Нам, аграріям, приємно, що прогнозується збільшення обсягу експорту зернових культур з України в цьому році до 36 млн тонн, що на 2,4 млн тонн більше, ніж минулого маркетингового року. І про це все треба говорити, хай світ знає про наші успіхи і можливості, - сказав Іван Чайківський.

На його переконання, Україна може і вже виробляє прекрасну, екологічно чисту і надзвичайно конкурентну сільськогосподарську продукцію. Тільки потрібен сприятливий інвестиційний клімат, збільшення оборотних коштів, поліпшення системи банківського кредитування. Це, за словами пана Чайківського, дасть змогу створити нові робочі місця і збільшити дохід від експорту вже переробленої в Україні сільськогосподарської продукції.

Як повідомляли ЗМІ, 1 жовтня Міністерство інформаційної політики запустило в Україні мультимедійну платформу іномовлення. Про це на засіданні Кабінету Міністрів заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець, до речі, наш земляк із Нагірянки Чортківського району.   

Як зазначив міністр, мета системи державного іномовлення - отримати можливість донесення до іноземної аудиторії, в тому числі української діаспори, інформації про події в Україні.

За даними міністерства інформації, робота платформи охоплюватиме п'ять континентів, сотні країн і мільйони глядачів, функціонування проекту забезпечуватимуть три супутники.

Олег СНІТОВСЬКИЙ

 

Вибір читачів за тиждень

Відео