У Тернополі створюють антикорупційне об'єднання під «дахом» ОДА

Про це у Фейсбуці повідомив колишній "автомайданівець" Олег Якимчук. Разом із представниками тернопільського Автомайдану, Самооборони він обговорив цю ідею з головою Тернопільської ОДА Степаном Барною.
«Ініціатива по прикладу Антикорупційного офісу при Одеській обласній державній адміністрації, яка мене "заразила" своєю метою, функцією та конструктивністю і яку я хочу впроваджувати по всій Україні, - написав Якимчук. - Отже, по результатам зустрічі:
1. В Тернополі існує декілька "Антикорупційних комітетів", тому не будемо "паразитувати" на подібних назвах.
2. Делеговані активісти матимуть приміщення, телефон гарячої лінії та підтримку губернатора;
3. Буде проведено нараду із місцевими силовиками, на якій неформально закріплять відповідальних за комунікацію співробітників від СБУ, МВС, прокуратури.
4. І головне. З огляду на майбутні вибори та відповідні 100%-ві звинувачення у піарі, в інформаційному полі ініціатива запрацює лише після їх завершення. Наразі будемо напрацьовувати механізм взаємодії.

Вже ввечері мав тривалу зустріч із радником губернатора, відповідальним за реалізацію проекта. Спочатку були цілком логічні "нотки сумніву", не розуміння чому саме зараз, а "не вчора". Чесно кажучи, я б також скептично відносився до подібних ініціатив, адже Україна вже має чималий "шлейф" популістів, яким необхідний піар, "шлейф" шахраїв, які намагаються заробляти подібними ініціативами, "шлейф" пристосуванців...але ми знайшли порозуміння! 
Отже, до кінця відрядження, окрім суто професійних зустрічей, буду займатися організаційними та технічними питаннями реалізації проекту.

Я не можу знати кінцевий результат подібних проектів, я не можу гарантувати його 100%-ву ефективність. Проте я точно знаю, що люди, які в них приймають участь, є ідейними послідовниками Революції Гідності. Знаю, що через деякий час я зможу озирнутися назад і сказати - "ми спробували, ми діяли, ми брали відповідальність на себе".
Адже лише однією критикою, лише ‪#‎зрадою‪#‎всепропало державу не зміниш! А наскільки ж простішою є подібна громадянська позиція...».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео