Жінка просить небайдужих тернополян допомогти їй вилікувати доньку

У 6-річної Діанки Гніздюх з с. Вибудів Козівського району - вроджена вада головного мозку. Дівчинка не може самостійно ані рухатись, ні ходити, ні їсти. У Трускавці пропонують лікування, вартість якого 19 000 грн. Але далі треба ще два таких курси по 19 000 грн. Мама дівчинки не має таких коштів, тому просить небайдужих людей відгукнутись.

У редакцію "20 хвилин" звернулась мама Діанки Світлана Гніздюх. Жінка просить допомогти їй вилікувати доньку. 

- Вагітність та роди проходили нормально, а в шість місяців дитина почала хворіти, - розповідає Світлана Гніздюх. - Лікарі сказали, що це родова травма. Можливо, лікарі десь допустили помилку. Відтоді ми постійно лікуємось. Діанка не розвивається, не стоїть, не ходить, взагалі нічого. 

Дівчинка з 6 місяців постійно проходить лікування у дитячій лікарні. Проте все чим можуть допомогти тернопільські медики - масажі, вправи та фізкультура. 

- Нам запропонували лікування в Трускавці, - продовжує жінка. - Кажуть, що дитину вилікувати можна. Але це лікування потрібно проходити тричі на рік. Ми мали їхати 5 жовтня, але дитина захворіла, піднялась температура, з'явились судоми і нам відмовили. Потрібно, щоб дитинка була здоровою...

На лікування Діану записали на 16 травня 2016 року. Мама дівчинки уже заплатила внесок 700 грн. А лікування коштує 19 000 грн. 

 - Саме лікування коштує 7800, а решта - це за харчування та проживання, - каже пані Гніздюх. - 19 000 це лише один курс, а потрібно три... Я виховую донечку сама, з чоловіком розведені. І його мізерних аліментів не вистачає. Тому звертаюсь до небайдужих: допоможіть зібрати гроші на лікування моєї донечки. 

Довідка

Контактний номер до мами Діанки Світлани Гніздюх - 096-589-78-44.

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео