В Тернополі з’явиться свій «Буковель»

Якщо Тернопільський став називають морем, то вже цієї зими в нашому місті з’явиться свій «Буковель». Інвестори, які вже два роки орендують гірськолижний комплекс на вулиці Тарнавського, планують його облаштувати «по повній».

Там з’являться додаткові траси, буде вже не один, а два підйомники, а ще – гармати зі штучним снігом і ратрак – спеціальний грейдер для розгортання снігу на схилі. Останнього лише кілька днів тому придбав керівник проекту «Савич-парк» Віталій Кирилов. Відтак, за кілька місяців тут кожен зможе гарно провести час.

Віталій Кирилов, керівник гірськолижного комплексу «Савич-парк»: «Перше – це основна траса, де катаються дорослі і впевнені лижники, є траса з маленькими трамплінами для екстремалів, є траса для дітей і початківців. Також цього року ми хочемо запустити трасу для сноутюбу, щоб можна було кататись на надувних «колесах» і отримувати задоволення – тим, хто ще боїться стати на лижі чи сноуборд».

Ідея встановити систему штучного засніження схилів у інвесторів виникла вже давно, однак дуже коротка і малосніжна минула зима поставила питання «ребром» – потрібно негайно щось робити. Відтак, уже цього літа проклали водопровід, а також придбали кілька цистерн для зберігання води. Саме з цієї води гармати вистрілюватимуть штучним снігом. І в цьому є своя перевага: штучний сніг лежить довше за природній, оскільки він складається не зі сніжинок, а з дуже дрібних крижинок. Відтак, густина покрову зі штучного снігу більша.

Віталій Кирилов, керівник гірськолижного комплексу «Савич-парк»: «Ми від себе робимо все для того, щоб упродовж 4-5 днів при температурі -4…-5 градусів ми засніжили гору. Я сподіваюсь, що цього року така температура буде в кінці листопада – на початку грудня, і ми вже цього року вийдемо на «серйозний» сезон».



Джерело: tenews.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео