Тернопільську «Наркоманію» тепер не впізнати (фото)

У Тернополі завершили реконструкцію набережної ставу. За час проведення ремонту впродовж останніх років вдалося повністю відремонтувати ділянку від "Острівка кохання" до Надставної церкви.

Цього року на набережній замінили покриття, укріпили береги, обладнали нову огорожу, облаштували окремі ділянки для руху велосипедистів. Наступного року заплановано відремонтувати ділянку набережної від острівка кохання до пивзаводу.

Тернополяни тішаться приємним змінам. Приміром, вчитель англійської та польської мови пані Наталя зауважує, що часто прогулюється набережною і бачить, наскільки все змінилося за останні роки.

- Безумовно, Набережна стала красивішою, сучаснішою. Хочеться, щоб роботи у такому масштабі проводилися в усіх мікрорайонах міста. Бачимо, що Тернопіль переживає етап свого переродження, - каже пані Наталя.

Позитивним змінам радіє і прибиральник території КП “Об’єднання парків та культури м. Тернопіль” Любов Пастушак.

- Реконструкцію набережної оцінюю на “відмінно”, – каже жінка. - Раніше це місце було дуже занедбаним. Прибирання зводилося до того, що ми брали ножі в руки і зрізали хопту на тротуарах, за власний кошт купували гербіциди, висипали кілограми солі, щоб “спалити” траву, адже боротися з бур'янами було непросто. Підмітати було нереально, бо на місці алей був покришений асфальт і каміння. Ми радше згрібали, а не змітали сміття. Тепер прибирати оновлені алеї - справжнє задоволенням, адже видно результат роботи… З появою муніципальної поліції тут вже немає наркоманів, після яких залишалися “качечки” з пластикових пляшок, шприци, упаковки з трамадолу та інший непотріб. Частину набережної, яку тернополяни називають “Єлисейськими полями”, ми ще кілька років тому називали “Наркоманією”. Не було такої частини доби, щоб там було спокійно і чисто. Тепер ми спокійно прибираємо там, і про “Наркоманію” згадуємо, як про страшний сон.

Джерело: Тернопіль вечірній

Вибір читачів за тиждень

Відео