«Війна, як війна. Але все не так, як показують по телевізору»

На демобілізацію повернувся вчитель із села Дибще Козівського району Володимир Пуківський. З Днем вчителя його привітали у Тернопільській ОДА, телефонували з вітаннями всі його учні.

- Володимир Пуківський – вчитель трудового навчання і фізкультури. 2 вересня минулого року йому вручили повістку, він не ховався, а пішов служити, - розповідає начальник відділу освіти Козівського району Ольга Хома. 
Вчитель відбув три ротації і, відслуживши рік, 22 вересня був демобілізований. До 6 жовтня він перебуває у відпустці. А з 6 жовтня приступає до роботи в школі. 
Володимир Пуківський каже, що вже скучив за своїми учнями. І до речі, поки він служив, діти постійно йому телефонували. 
Служив Володимир Пуківський на Луганщині, на блокпостах поблизу Кримського, Золотого, неподалік 29-го блокпоста. 
- Мене призвали в 24-ту бригаду п'ятого батальйону, де я служив до червня цього року, - каже педагог. - А потім я був головним сержантом мінометного відділення другого батальйону 54-ї бригади. 


Володимир Пуківський раніше служив у армії, у прикордонних військах, 10 років відпрацював вчителем. Каже, що на війні було непросто, але жалітися нема на що. 
- Війна, як війна. Але все не так, як показують по телевізору, - каже чоловік. 

До слова, у Козівському районі вручили повістку ще одному вчителеві. Проте продовжити службу він вже не зміг, розповіла Ольга Хома. Під час медобстежень у військовій частині у нього виявили пухлину головного мозку. Відтак чоловіка прооперували.

Джерело: te.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео