Всесвітній день ходьби у Тернополі

Сьогодні тернополяни зібрались на Театральній площі, щоб відзначити Всесвітній день ходьби. Пропагували не лише здоровий спосіб життя, а й добрі справи.

Всесвітній день ходьби відзначається у перші вихідні дні жовтня в 130 країнах світу. Мільйони учасників різного віку і фізичної підготовки по всьому світу виходять на вулиці своїх міст, щоб продемонструвати, що активне життя доступне кожному.

Тернополяни також відзначили цей день марафоном скандинавської ходьби - вона відрізняється від звичайної необхідністю використання спеціальних палиць, які схожі на лижні. Скандинавська техніка забезпечує рівномірне навантаження на м'язи і скелет - знижується вага, заспокоюються нерви, зникає стрес, поліпшується сон. Але цей вид спорту протипоказаний людям з підвищеним артеріальним тиском. Саме тому до акції долучились студенти Тернопільського медичного університету, які вимірювали тиск учасникам та могли надати необхідну медичну допомогу. Інші учасники йшли звичайною ходьбою.

Під час акції проводився збір коштів на купівлю електроенцефалографа з відеомоніторингом для безкоштовного обстеження хворих  дітей області на епілепсію. - Дорогу вирішили не перекривати, - зазначила чемпіонка світу з пауерліфтингу Лілія Проць. - Сьогодні День ходьби, і нам належить ходити по пішохідних ділянках. Маршрут до 2-х кілометрів. Це не прогулянка, адже ми задаємо спортивний темп. Я радо відгукнулась допомогти, адже хочеться зібрати кошти якомога швидше - діти потребують обладнання вже сьогодні.

Вже зібрано 110 000 гривень, та ще необхідно приблизно 40 000 грн.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео