Тернополяни заспівали з музикантами Скрябіна (фото)

Вчора, 4 жовтня, жителі міста насолодилися якісною сучасною музикою, спробували свої сили в конкурсах і отримали подарунки. У Тернополі відбувся «ПодоляниФест».

За програмою захід мав розпочатися о 13 годині, проте спочатку музиканти довго налаштовували апаратуру, а молодь не сильно поспішала до сцени. Роздолля було для дітей – вони скакали, танцювали, підходили намалювати собі патріотичні малюнки на обличчі, каталися на рампі.

Ближче до вечора розпочалася музична частина свята. На сцену, яку традиційно розмістили на парковці біля ТРЦ, одне за одним піднімались молоді тернопільські гурти. Гості насолодилися піснями хлопців з «Paper Planet», потім народ заводили «Новимний Кудень», «Bugs Bunny», «Фа Мажор» та «Mr. Freeman». 

Виступи переривались різноманітними конкурсами – спочатку подарунки отримувати ті, хто першими опублікував в інтернеті фото з фесту з відповідним хештегом. Вітали на заході також вчителів, чиє професійне свято було у неділю.

До настання темряви глядачів уже добряче розігрів ведучий Сергій Фаля і тернопільські гурти. Нарешті, о 21-ій, оголосили про вихід хедлайнерів. Музикантів «Скрябіна» підтримали сольними виступами Женя Толочний, Олександр Положинський і Оля Shprot.

Перед самим концертом на імпровізованому аукціоні було продано постери з автографами усіх зіркових учасників – один за 100 гривень, другий – за 200, третій – за 400 гривень. Усі кошти збирали на потреби АТО.

Щойно зазвучали перші ноти пісні Скрябіна «Мовчати», парковка наче збісилася – молоді люди стрибали, кричали, пищали і підспівували. Такого сплеску енергетики зірки на сцені, схоже, не очікували. Проте, звісно, оцінили, і вже скоро усі пісні виконувались потужним різноголосим хором. Звучали дуже різні треки – як з останніх, найновіших, так і хіти альбомів «Казки», «Озимі люди» та «Натура». 

Гості фестивалю насолоджувалися концертом понад годину. Навіть ті, хто пішов раніше, співали пісень Скрябіна у маршрутках і на вулиці. Талант Андрія Кузьменка, майстерність музикантів та харизма солістів гурту назавжди залишаться в пам’яті тернополян і на сторінках їх соціальних мереж з хештегом #подолянифест.

Тамара КОБЛИК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео