На Тернопільщині реконструювали три котельні

У 2015 році в області реконструйовано 3 котельні – у   Більче-Золотецькій фізіотерапевтичній лікарні, Борщівській райлікарні, Велико-Дедеркальській райлікарні. У них замінено і відремонтовано по 4 котли.

У Копичинецькій районній лікарні, Бучацькій центральній районній лікарні розроблена проектна документація на переведення котелень на альтернативне паливо, передбачається завершити роботи і перейти на альтернативне опалення.

Про це повідомив заступник директора департаменту –  начальник управління житлово-комунального господарства департаменту архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства та енергозбереження облдержадміністрації Орест Куриляк під час виїзного засідання колегії обласної державної адміністрації, яке відбулося 30 вересня у с. Скорики Підволочиського району.

"Проведено поточні ремонти котелень в Лановецькій та Мельниці-Подільській районних лікарнях. У Бережанській ЦРКЛ  опалюється хірургічний корпус дровами, де відновлено грубки. У 6 закладах замінено газові плити на електричні для готування їжі. У 4 закладах замість нагрівання води в літній період встановлено електричні бойлери. У 7 закладах проведено заміну теплотрас (облтубдиспансер, Теребовлянська ЦРЛ  Золотопотіцька РЛ і т.д.)", - наголосив Орест Дмитрович.

Відремонтовано 140 м. кв. покрівлі поліклініки та блоку «В» Кременецької районної лікарні. В травматологічному відділенні Борщівської ЦРЛ  змонтована та випробувана    під  тиском опалювальна система.
В міській лікарні №3 проведено роботи по поточному ремонту споруди допоміжного призначення (цивільна оборона), виконання робіт по капітальному ремонту приміщення пральні на суму  212,3 тис. гривень, проводиться капітальний ремонт інфекційного відділу міської лікарні швидкої допомоги.
В області проведено ремонти у 11 відділеннях закладів охорони здоров’я та у 32 закладах первинної сільської мережі.
В офтальмологічному відділенні КЗ ТОР «Тернопільська університетська лікарня після капітального ремонту став до ладу новий операційний блок, а це дві операційні зали — ургентна і планова з новітньою апаратурою.
В серпні 2015 року  відкрито новий діалізний зал з 4 апаратами “Штучної нирки” на базі Кременецької районної лікарні.  Приймально-діагностичне відділення відкрили 2 вересня у Підволочиській комунальній центральній районній лікарні. На базі відділення функціонуватимуть лабораторний відділ, кабінет ультразвукової діагностики та ендоскопії, на ремонтні роботи затрачено 250 тис грн.
В медичних закладах проводено  заміну  віконних  блоків.
За останні роки котельні 6 закладів переведено на альтернативне паливо, а це Збаразька, Козівська, Ланівецька, Заліщицька, Підволочиська центральні районні лікарні та Товстенська районна лікарня.
Загалом в медичній галузі в цьому опалювальному сезоні  експлуатується             16 котелень на альтернативних видах палива.

Довідково: В галузі охорони здоров’я налічується 95 лікувально-профілактичних закладів, з яких 21 опалюються від підприємств комунальної теплоенергетики, 70 закладів мають власні котельні.
З 24 закладів обласного підпорядкування, що мають стаціонарні відділення, мають централізоване опалення 6 закладів  та  18 - мають власні котельні.
А 7 міських лікувальних закладів підключені до централізованої системи теплопостачання.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео