У Центрі підтримки підприємницьких ініціатив – семінар для переселенців

У рамках проведення декади зайнятості для внутрішньо переміщених осіб,  в Центрі підтримки підприємницьких ініціатив, що діє у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості, відбувся профінформаційний семінар для переселенців зі східних областей України та району проведення АТО.

На захід був запрошений представник Фонду розвитку громадських організацій «Західноукраїнський ресурсний центр» Володимир Гавришко, який проінформував присутніх про хід виконання проекту «Соціальна адаптація тимчасово переміщених осіб у м.Тернопіль».

«Основна мета проекту - створити умови для соціально-економічної адаптації внутрішньо переміщених осіб на сучасному ринку праці, шляхом проведення тренінгів з самозайнятості та гарантованого супроводу у рамках дії програми, з виплатою коштів для започаткування власної справи. Основний критерій наданих бізнес-ідей – це їх життєздатність», – наголосив Володимир Гавришко.

Представники згаданого Фонду поінформували учасників про проведення з 12 жовтня навчального 7-денного семінару для 24-х внутрішньо переміщених осіб, за напрямком «Самозайнятість». Його завершальний етап – відбір конкурсною комісією 7-ми найкращих бізнес-планів, на реалізацію яких буде виділено кошти.

Також планується відкрити у Тернополі віртуальний офіс для внутрішньо переміщених осіб.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями МРЦЗ Лариса Дмитренко ознайомила присутніх із постановою КМУ «Про затвердження Порядку здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб». Зокрема, вона зазначила, що до заходів сприяння зайнятості згідно із зазначеною постановою належать:

- компенсація зареєстрованому безробітному, з числа внутрішньо переміщених осіб, фактичних транспортних витрат на переїзд до іншої адміністративно-територіальної одиниці місця працевлаштування;

- компенсація зареєстрованому безробітному, з числа внутрішньо переміщених осіб, витрат для проходження попереднього медичного та наркологічного огляду, відповідно до законодавства, якщо це необхідно для працевлаштування;

- компенсація витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб;

- компенсація витрат роботодавця, який працевлаштовує зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб, на перепідготовку та підвищення кваліфікації таких осіб.

Заходи сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб фінансуються в межах коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та Фонду соціального захисту інвалідів України.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео