Паломницький туризм поширений на Тернопільщині

Паломницький туризм – один з найпоширеніших не лише в Україні, а й на Тернопільщині. Люди приїжджають до святинь з різних куточків країни, щоб поклонитися Богу і помолитися. Кожен з паломницьких центрів краю протягом року приймає кілька мільйонів прочан.

«За ініціативи депутатів України від нашої області розроблено проект обласної програми розвитку автомобільних доріг загального користування у напрямку духовних центрів Тернопілля. Мова іде про Марійський духовний центр в селі Зарваниця і Свято-Успенську Почаївську Лавру. Тому, ми маємо дбати про ці об’єкти», – пояснив заступник директора департаменту-начальник управління розвитку туристичної інфраструктури ТОДА Назар Яворський.

Чиновник розповідає, що існують різні думки з приводу визначення людини як паломника чи туриста. Ними вважають осіб, які приїхали з інших областей України та з-за кордону.

«Туристи – це ті, хто залишають тут гроші. Таким чином, скажімо, десь покращують добробут тих людей, які працюють в туристичній галузі», – підсумував Назар Яворський.

Наразі, на території області облаштовано 22 стоянки для туристичного автотранспорту. Планували створити їх на межах області, оскільки багато туристів подорожують самостійно на власних засобах пересування. Такі зупинки на дорогах вважають своєрідною візитною карткою Тернопільщини.

Джерело: ternopil.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео