Представники ОБСЄ у Тернополі

У вівторок, 6 жовтня, в обласному управлінні внутрішніх справ відбулася зустріч очільника тернопільської міліції Олександра Богомола з представниками місії ОБСЄ. Гості цікавилися криміногенною ситуацією в краї та процесом створення нової патрульної поліції.

На зустріч із начальником обласного управління  завітали представник організації з безпеки та співробітництва в Європі  Андреас Сампсон та помічник з питань безпеки Західного Регіону України Анатолій Дзізінський. Темами розмови стала розкриття резонансних злочинів, довіра населення до працівників міліції та  забезпечення правопорядку.

 Олександр Богомол зазначив, що, незважаючи на збільшення кількості скоєння злочинів,  криміногенна ситуація на Тернопільщині залишається стабільною та контрольованою.

Жителі краю стали більше довіряти  правоохоронцям, і  це, насамперед,  зі слів Олександра Богомола, пов’язано з реформами у міліцейському відомстві. Тернополяни очікують позитивних змін у роботі нової поліції та патрульної служби, набір  в яку стартує вже 14 жовтня.

Тема релігійних протистоянь теж була актуальною під час зустрічі представників місії ОБСЄ та керівника обласної міліції. Олександр Богомол розповів, що найбільш проблемними у релігійних конфліктах є північні райони краю, де зокрема, непорозуміння виникають між конфесіями православної церкви Київського та Московського патріархатів. Правоохоронці всіляко сприяють тому, аби сторонам протистояння  вдалося досягнути домовленостей мирним шляхом.

Представники місії ОБСЄ подякували керівництву обласної міліції за зустріч, пообіцявши надалі тісно співпрацювати. 

Джерело: www.mvs.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео