Проект «Їздець» запрошує любителів літератури у Бучач

Команда літературного путівника Україною «Їздець» запрошує на екскурсі заводом Galicia Distillery, що відбудеться о 15:00 в неділю, 18 жовтня, у місті Бучач в рамках дводенної літературно-освітньої подорожі «Франківськ-Бучач».

Література стає набагато цікавішою, а надто у Бучачі – чи не єдиному з малих містечок Галичини, що зберігає стільки історій і таємниць. Тут народилися Нобелівський лауреат з літератури Шмуель Йосеф Агнон, правозахисник Симон Візенталь, один із засновників архіву Варшавсього гетто Емануель Рінгельблюм, тут мешкав та похований дідусь Зігмунда Фройда, вінчався, жив і залишив по собі надзвичайну спадщину скульптор Іоанн Георг Пінзель, а неподалік Бучача народилася  оперна співачка світової слави Соломія Крушельницька.  Втім, Бучач зберігає не лише мистецькі традиції, а й традиції виготовлення коньяку. Саме в цьому містечку у 1769 році граф Потоцький відкрив виробництво, яке в ті часи називалося «винокурня», а тепер тут працює завод Galicia Distillery («Дистилярія Галіції»), на якому виробляється продукція торгівельних марок «Грінвіч», «Бучач» та «Renuage».

Galicia Distillery  не проводить екскурсій для відвідувачів, однак для проекту «Їздець» працівники заводу зроблять виняток. Учасники ексклюзивної екскурсії дізнаються, як виготовляється коньяк, зануряться у тонкощі технологічних процесів дистиляції, і матимуть змогу продегустувати найкращі напої місцевого виробництва. Крім того, учасники матимуть шанс скуштувати грушовицю та яблуківку – нові фруктові наливки, яких ще немає у вільному продажу. 

Екскурсія на коньячний завод Galicia Distillery відбудеться в рамках літературної подорожі «Франківськ – Бучач» (17-18 жовтня). Окрім цієї екскурсії, у програмі нашої мандрівки – прогулянка Івано-Франківськом у компанії письменника Тараса Прохаська; зустріч із художником Мирославом Яремаком і директором Центру сучасного мистецтва Анатолієм Звіжинським, що розкажуть про тонкощі Станіславського візуального феномену; мандрівка за маршрутом Нобелівського лауреата з літератури, уродженця Бучача Шмуеля Йосифа Аґнона із програмним директором Літературного центру імені Аґнона Мар’яною Максим’як, презентація Літературного центру імені Аґнона та зустріч  із письменником, журналістом і мандрівником, автором книги «Льонтом. Дороги і люди» Богданом Ославським.

Деталі участі та реєстрація на мандрівку «Франківськ – Бучач» (17-18 жовтня 2015) за посиланням  https://goo.gl/C8i3El

Реєстрація триває до 14 жовтня 2015 року включно. 

Деталі програми доступні за посиланням 

 

Якщо у вас є питання, пишіть нам на yizdetz@gmail.com або дзвоніть на +38 (099) 417 25 62

 

Вибір читачів за тиждень

Відео