Військова частина шукає безробітних

Тернопільською обласною державною адміністрацією та Міністерством оборони України розроблена програма забезпечення житлом військових 44 артилерійської бригади, близько 2,5 тисяч військовослужбовців якої боронять східні кордони України в першій лінії оборони. В 2015 році є можливість забезпечення житлом сім’ї 15 військових.

Про це повідомив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна під час робочого візиту у військову частину. Також губернатор повідомив про роботу над відновленням військової інфраструктури в Кременці, Теребовлі, Чорткові і Борщові.

Незабаром мають демобілізувати майже 3,5 тисячі військових 44 артилерійської бригади, які були мобілізовані в зону АТО, тому виникає питання забезпечення бійців житлом. Тернопільська військова частина розрахована на не більше 700 бійців, тому в облдержадміністрації думають над тим, де поселити ще 2 800 демобілізованих.

 Стосовно забезпечення військовослужбовців квартирами, то кошти на їх придбання виділило Міністерство оборони, а ОДА має посприяти купівлі житла за цінами, приблизно розрахованими в  міноборони.

 І Степан Барна, і т. в. о. командира військової частини Валентин Козловець наголошують на тому, що після демобілізації бійців із зони АТО з’явиться 1400 вакансій в 44 бригаді. Тому всіх бажаючих працювати запрошують на контрактну службу у військову частину. Зараз триває вирішення питання заробітної плати. Степан Барна каже, що оклад має становити 3500 гривень, а також надбавка за умови військової служби (100%) і надбавки за звання та службу в АТО. «Також будемо ставити питання про те, аби заробітна плата військовослужбовця в зоні АТО була не меншою, ніж заробітна плата в нових поліцейських – не менше 8 тисяч гривень», – запевнив губернатор.

Соломія ШАЛАЙ

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео