Артилеристи із Тернополя вирушили на ротацію у зону АТО

Війну із внутрішнім ворогом на Сході України виграно, так званих ополченців, у зоні АТО майже немає, залишилося вигнати із країни російських військових. Так вважає боєць 44 окремої артилерійської бригади, який уже втретє поїхав захищати незалежність та територіальну цілісність України. Сьогодні на чергову ротацію вирушили артилеристи із Тернополя. На Сході підміни і допомоги чекають їх бойові товариші. 

Артилеристи 44 бригади із Тернополя вчергове ротують на Схід України. Там, у зоні антитерористичної операції, знаходиться більшість дивізіонів військової частини.

– Деякі з нас будуть стояти ще, виконувати завдання на передовій лінії, деякі будуть допомагати відводити техніку з лінії розмежування. Ми вже були, ми більше трьох місяців були, майже все літо, це другий раз ми. Деякі з нас другий раз їдуть, деякі люди їдуть вперше, – розповідає боєць 44 окремої артилерійської бригади Артем.

Бійці до своїх бойових побратимів їдуть у доброму настрої та не вагаючись, бо знають, що чекають їх там неабияк.

– Нас чекають дуже, наші хлопці з відпусток поприїжджали і вже там чекають. З яким настроєм? Настрій завжди бойовий, патріотичний, тому завжди туди їдемо для того, щоб захищати нашу країну, – каже Артем.

– Я їду вже втретє, хлопці дехто перший раз, а ротація потрібна тому що стомились пацани, якщо чесно. Чекають, чекають, 100% чекають. Настрій, я вам скажу так, я не думав що в мене вся Україна – друзі, отакий настрій, – додає боєць 44 окремої артилерійської бригади Юрій.

На Схід бійці їдуть у доброму гуморі і, вважають, не дарма, бо принаймні внутрішнього ворога в Україні, сподіваються, вже перемогли.

– Місцеві дуже помінялися. Я впевнений на 100%, що то вони так відчули, що там гірше і прийшли до нас. Вони не стали нашими, але вони помінялись. Не віриться, але я вам скажу чесно, тфу- тфу-тфу, хлопці, ми всеодно перемогли. Козачків менше стало, я їх взагалі не бачив. Більше, як говориться, кадрові військові російські, тобто получається, що у нас вже тих, хто колись раніше вірив за то, що він воює за свою землю, вот, там за Донбас,  їх стало набагато менше, їх фактично немає. Ми воюємо з Росією, це вже без варіантів, – розказує Юрій.

На чергову ротацію артилеристів 44 бригади проводжаючих прийшло небагато, переважно рідні люди, а також бойові побратими, що наразі залишаються в розташуванні військової частини у Тернополі.

Джерело: tv4.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео