На Соколиній горі змагалися, де точніше сісти (фото, відео)

У Кременецькому районі, на горі Соколиній, відбулися перші змагання з парапланерного спорту на недавно відкритому парадромі. На Перший Кубок з точності приземлення приїхали майже 30 пілотів України.

Обіцяної погоди, звісно ж, не було: слабкий вітер, та ще й часто косий, утруднював старт, повідомляє paragliding

На майданчику приземлення з’являлися слабкі потоки, тому розрахунок траєкторії часто треба було коригувати. Не всі справилися з цим завданням – 11 пілотів у двох турах приземлилися поза заліковим колом.

Після двох турів у фінал вийшли Р.Колодчак, П.Бондарчук, А.Когут та Д.Ішутін. Переміг Роман Колодчак з результатом 1м 96 см, другим був Петро Бондарчук – 9м 84 см, третім – Андрій Когут – 11 м 32 см в сумі трьох польотів. 

У командному заліку першість виборола команда Ротор Райдерс з Львівщини, другою стала Градієнт, м.Рівне, третьою – Аерос (Київ, Теребовля).

Представники районної влади А. Смаглюк та В. Петрук, які від початку організації парадрому всіляко сприяють становленню нового для Кременеччини виду спорту, вручили призерам в особистому заліку кубок, медалі і грамоти, а від організатора А. Лукащука переможці отримали горнята з логотипом Кубка і написом, який нагадуватиме про нього. Слід відзначити чітку організацію довозу пілотів з приземлення до старту. Особлива подяка Олені Колодчак за допомогу у суддівстві.

Капітани команд-призерів одержали пам’ятні медалі від головного судді. Дипломи, з огляду на дуже стислі строки підготовки до Кубка, не встигли виготовити, організатор виготовить і вручить їх пізніше. 

Від керівництва району учасники одержали обіцянку покращувати умови польотів на парадромі.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео