Тернопільським жінкам-військовослужбовцям пошили «делікатне» взуття

Понад рік тому в Тернополі відновили 44 окрему артилерійську бригаду. Місце її постійної дислокації продовжують покращувати матеріально і технічно. 

Десятки пар берців і телевізор привезли у військову частину на Дубовецькій - місце постійної дислокації 44 окремої артбригади. Взуття – жіноче, маленьких розмірів і, наголошують військові, українського виробництва. До того ж, порівняно з попередніми берцами, нові – більш якісні, стверджують представниці слабкої статі у камуфляжі. Кожну пару шили на замовлення.

НАТАЛЯ СИРКО, старший солдат 44 окремої артилерійської бригади ЗСУ:

«У нас, на жаль, немає розмірів. У нас немає… От дівчата мають, якщо в неї – 36-ий, а нам видають 38-ий. Тобто великий позитив, великий плюс у тому, що прийшли люди, підібрали нам розміри і пошили».

А подарований військовослужбовцям телевізор головою ОДА Степаном Барною буде корисним у зоні проведення АТО.

ВАЛЕНТИН КОЗЛОВЕЦЬ, т. в. о. командира військової частини:

«Цей телевізор або панель, яку нам подарував Степан Степанович, буде вмонтований у спеціалізовану машину, яка ще з 60-70-х років випуску була укомплектована старими кіноустановками. Зараз ми комплектуємо сучасними приладами. Це комп’ютер, відео- і фотокамери, підсилювачі, колонки, радіоприймачі і, в тому числі, і телевізор».

Укомплектування нещодавно відновленої бригади та її матеріально-технічне забезпечення – це одне з найактуальніших питань, якими сьогодні займаються органи державної влади і Тернопільська облдержадміністрація зокрема, розповідає її очільник.

СТЕПАН БАРНА, голова Тернопільської ОДА:

«Ми сьогодні вже думаємо над можливістю повернення на постійне місце дислокації нашої 44 бригади із зони проведення АТО. А, відповідно, ми маємо усвідомлювати, що більш, як 3 тисячі військовослужбовців, треба десь розмістити. Потенційно є проблема, що дана військова частина у місті Тернополя здатна розмістити 600 осіб із 3,5 тисяч».

Окрім того, в облдержадміністрації спільно з Міноборони України розробили програму придбання житла для військовослужбовців. Цьогоріч ним готові забезпечити 15 сімей.

СТЕПАН БАРНА, голова Тернопільської ОДА:

«Буде придбане за кошти Міністерства оборони, ці кошти передбачені. Наше завдання, як органу державної влади, посприяти в межах цінової політики, яке дозволяє Міністерство оборони в придбанні цього житла у місті Тернополі або в Тернопільській області. Ми над цим працюємо і я сподіваюся, що це питання буде врегульоване до кінця листопада місяця».

Разом із цим працюють і над відновленням військової інфраструктури на території області. Зокрема, в Кременці, Теребовлі, Чорткові та Борщеві.

Джерело: intb.te.ua

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео