Батьки вихованців дитсадка бояться, що їхні діти заразилися туберкульозом

Під час медичного огляду в однієї з працівниць дитсадка №24 у Тернополі виявили туберкульоз. Батьки дітлахів забили на сполох, адже тепер не знають, чи бува не підхопили їхні діти небезпечної недуги, тим більше, що хвора працювала на кухні.

В міському управлінні освіти інформацію про виявлене захворювання підтверджують, втім кажуть, що це була закрита форма хвороби, яка не передається. Крім того, стверджують чиновники, жінка працювала не кухарем, а на підсобці.

Батьки дітей же впевнені – керівництво ситуацію замовчує і замість того, аби покарати винних і визнати свою провину, всіляко намагається «зам’яти» ситуацію. Люди не на камеру говорять – санітарна книжка у працівниці дитсадка «липова» і, скоріш за все, хворіє вона вже давно, просто визнати цього ніхто не хоче.

Натомість начальник міського управління освіти і науки заявляє - туберкульоз у жінки діагностували тільки під час чергового медогляду, досі флюорографія була нормальною. 
-  Ми провели службову перевірку та ряд профілактичних заходів. Коштами міського бюджету ми обстежили дітей, а в ДНЗ зробили дезінфекцію.  Зараз перевіряють ще людей, які були у безпосередньому контакті з хворою – для цього проводиться флюорографія. Дітям же роблять уберколінодіагностику. Хвилюватися ж причин немає, - запевняє керівник управління освіти ТМР Ольга Похиляк.

Зараз працівниця ДНЗ відсторонена від роботи і проходить лікування. Тим часом у відділі епідеміології ГУ Держсанепідслужби в Тернопільській області заспокоюють – недуга у хворої неактивна і збудника у зовнішнє середовища не виділяє. Відтак хвороба вважається виявленою на ранніх стадіях і загрози для оточуючих, а отже і для малечі, не становить.

Джерело: ternopoliany.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео