У таборі «Волинь-Південь» вшанують звитяжців УПА

У Шумському районі відбудуться урочистості з нагоди Дня Української Повстанської Армії. Кілька заходів заплановано провести у таборі воєнної округи УПА «Волинь-Південь», що у селі Антонівцях.

Святкування розпочнуться 14 жовтня у закладах освіти та культури району. Діти і представники влади покладуть квіти до пам’ятників та пам’ятних знаків видатним діячам українського державотворення, борцям за незалежність України ХХ століття, героям  Небесної Сотні, загиблому учаснику АТО Роману Мусію.

З нагоди Дня УПА та Дня Українського козацтва на історичному місці розташування табору воєнної округи УПА «Волинь-Південь» 15 жовтня, о 9.30, в Антонівцях відбудеться Божественна літургія у повстанській капличці. Потім учасники дійства перейдуть на повстанський цвинтар, щоб вшанувати поминальною панахидою пам’ять загиблих звитяжців. Опісля відбудеться літературно-музична композиція «Вклонімося борцям за волю України». 

Шумчани і гості свята матимуть можливість скуштувати польову кашу, відвідати криївку військової округи УПА «Волинь-Південь», музей просто неба з експонатами, що ілюструють буденне життя воїнів УПА.

За іноформацією Шумської РДА

Фото "Терена"

Вибір читачів за тиждень

Відео