Урок патріотизму від міліціонерів

У Тернопільській спеціальній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів побували особливі гості – міліціонери обласного управління внутрішніх справ. Люди у формі розповіли учням про події на сході України, правила поведінки у надзвичайних ситуаціях, основи домедичної допомоги.

У школі-інтернаті навчаються діти з вадами слуху. Попри фізичні обмеження, вони прагнуть бути активними членами суспільства. Школярі слідкують за ситуацією, яка розгортається на сході, співчувають мешканцям окупованих територій, підтримують бійців, які стали до захисту нашої держави. Але одне отримати інформацію з телебачення чи Інтернету, а зовсім інше – поспілкуватися із людьми, які не з чуток знають про антитерористичну операцію.

Про реалії служби на буремних територіях сходу вихованцям закладу розповів старший інспектор тренінгового центру УМВС України в Тернопільській області Андрій Джерелейко. Правоохоронець уже декілька разів їздив у службове відрядження в зону проведення АТО.

Учням також продемонстрували екіпіровку правоохоронців, засоби особистого захисту, зразки зброї. Та найбільше дітей зацікавили «трофеї», привезені із зони неоголошеної війни: осколки градів, гільзи, патрони. Ці предмети несуть на собі відбиток неоголошеної війни.

В гостях у школі-інтернаті також побував лікар сектору медичного забезпечення УМВС. Олег Проць розповів про основи домедичної допомоги при різноманітних травмах. Деякі з лікарських прийомів, як то накладання джгута, діти відпрацювали на практиці.

Педагоги  спеціального навчального закладу переконані, що такі зустрічі корисні для їхніх вихованців, адже ці діти більше пізнають світ через зір, їм важливо побачити, доторкнутися.

- Ми дітям постійно розповідаємо  про те, що відбувається зараз в країні. Але через те, що вони погано чують, розповіді важливо підкріплювати наочним матеріалом, - каже вихователь школи Наталія Борисівна. - У цьому нам допомагають правоохоронці, які вже стали постійними гостями нашої школи. Міліціонери показують дітям відео про те, як вони несуть службу в зоні АТО. Сьогоднішня зустріч теж була дуже цікавою та пізнавальною.

Джерело: www.mvs.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео