Представники ТДМУ взяли участь у ІХ з’їзді інфекціоністів України

У Тернополі 7-9 жовтня тривав ІХ з’їзд інфекціоністів України, під час якого представники цієї галузі обговорили важливі питання, об’єднані темою «Інфекційні хвороби: поступи і проблеми в діагностиці, терапії та профілактиці».

Захід відбувся під головуванням відомого лікаря-інфекціоніста, епідеміолога, заслуженого діяча науки і техніки України, члена-кореспондента НАМН України, завідувача кафедри інфекційних хвороб та епідеміології Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, професора Михайла Андрейчина. Нагадаємо, що Михайло Антонович упродовж тривалого часу очолює Всеукраїнську асоціацію інфекціоністів.

Під час відкриття голова з’їзду зазначив, що для обговорення актуальних питань галузі прибуло 196 делегатів з 24 областей нашої країни, серед яких 1 член-кореспондент НАМН України, 21 професор і доктор медичних наук, 63 доценти, 47 кандидатів медичних наук, 4 заслужених діячі науки і техніки України, 4 заслужених лікарі України, 97 лікарів з вищою категорією, 55 лікарів з першою категорією. Особливу подяку він висловив гостям цього заходу, які прибули з Республіки Узбекистан, – проректору з навчальної роботи Самаркандського медичного інституту, завідувачу кафедри педіатрії, доценту Ботиру Юлдашеву і керівнику навчальної частини, завідувачу кафедри інфекційних хвороб, доценту Наргізі Ярмухамедовій.

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся директор департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністраціїВолодимир Богайчук.

«Приємно, що всеукраїнський з’їзд інфекціоністів відбувається на теренах Тернопільщини. Сьогоднішня робота науковців і практичних лікарів дає змогу зробити все, щоб ми ефективно займалися профілактикою інфекційних захворювань та лікувальною роботою. Це приносить позитивні зміни і допомагає знайти оптимальні рішення. Бажаємо вам всім гараздів і здоров’я», – звернувся фВолодимир Богайчук.

Проректор з науково-педагогічної роботи, професор Аркадій Шульгай привітав учасників від імені ректора ТДМУ, професора Михайла Корди.

«У вас нелегка робота, пов’язана з боротьбою з різними збудниками захворювань. Часто ці хвороби забирають людські життя цілих міст, сіл, селищ. І саме ви допомагаєте зупинити епідемії. Сьогодні чимало проблем існує в службі інфекціоністів України, пов’язані з сучасними викликами, зокрема появою нових збудників. Також актуальним є питання вакцинопрофілактики, реєстрації інфекційних хвороб в структурі первинної захворюваності. Сьогодні вкрай необхідно визначити роль і місце інфекціоністів на всіх трьох рівнях надання медичної допомоги. Бажаю вам плідної праці та вироблення дієвих механізмів щодо лікування інфекційних хвороб, створення ефективної концепції реорганізації вашої служби боротьби з інфекційними хворобами», – побажав Аркадій Шульгай.

Упродовж трьох днів з’їзду у п’яти пленарних засіданнях, двох сателітних симпозіумах, кількох наукових дискусіях, заслухали стендові доповіді і оцінили наукові здобутки молодих вчених в галузі інфекційних захворювань.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

Вибір читачів за тиждень

Відео