Бульвар Вишневецького заграв новими барвами (фотофакт)

У рамках фестивалю вуличного мистецтва «арТЕРвізія» у Тернополі зявився ще один малюнок на будівлі. Це олбота луцького художника Андрія Калькова, який додав яскравих барв звичайній сірій трансформаторній підстанції на бульварі Дмитра Вишневецького.

Андрій Кальков - український художник, стрітартист. Його творчість здебільшого акцентується на філософських ідеях та самозаглибленні. Останні 5 років Андрій присвятив серії робіт під назвою "Круговорот".

 

"Ключовим символом серії є спіраль - вічний символ пізнання, яка ще зі стародавніх часів є однією з найпопулярніших декоративних орнаментів, що використовувався у всьому світі», - каже митець.

Кальков вирішив взяти цей глибокий символ і помістити його у сучасну оболонку, а точніше у художній твір, виконаний на стику жанрів 8bit та op-art.

Круговорот має одну цікаву характеристику - він заглиблюється всередину і розширюється назовні. Так і головна мета серії - зазирнути у себе і знайти там Світло та Знання, якими слід поділитися із зовнішнім світом.

Адже саме вони породжують Любов - універсальний спосіб пізнання світу. Єдиний спосіб збільшити цю велику силу - це щиро ділитися нею.

Тамара КОБЛИК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео