На Тернопільщині звели друге Межигір'я

Понад 800 гектарів Касперівського ландшафтного заказника на Тернопільщині поступово перетворюються на елітну базу відпочинку, за масштабами подібну до Межигір'я.

Територію заказника почали забудовувати ще 15 років тому. Бульдозери зносили на своєму шляху родючий шар ґрунту та все живе, що росте на ньому. Це справа рук місцевих чиновників.

Прямо посеред лісу виріс величезний паркан. Відпочити тут коштує від 200 до 500 гривень за добу. Зараз там зачинено, але місцеві жителі з гордістю перераховують спектр послуг.

Для комфортного відпочинку створили всі умови: підвели електрику, пробили свердловини. Щоправда, все це робиться без жодних дозволів. Місцеві активісти скаржаться на бездіяльність обласної міліції. Мовляв, уже п'ять років правоохоронці лише створюють видимість роботи.

Слідчий Юрій Барабан зізнається: справу йому передали лише два тижні тому. Підозру ще нікому не висунули, але є головний фігурант в справі — місцевий бізнесмен Богдан Савчук. Саме йому належить одна з баз відпочинку.

Знести будинки міліція не має права, згідно із законом. Для цього необхідно, щоб відповідні органи - прокуратура, сільська рада надали дозвіл, - пояснив слідчий.

Місцевій владі активісти також не вірять. Розповідають, що сільський голова Касперівців сам має ласий шматок на території заповідника. Окрім нього, у будівництво в мальовничому куточку Тернопільщини вклалися ряд чиновників з обласної та районної рад. Подейкують, що навіть Дмитро Фірташ придбав тут будиночок.

Джерело: 24tv.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео