Тернопільським школярам вдалося підкорити міжнародне журі

Зразковий хореографічний колектив «Лелеки» спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №7 з поглибленим вивченням іноземних мов успішно виступили на міжнародному фестивалі у Німеччині. Захід присвятили місячнику «Дні Європейської спадщини». Найбільше європейців вразила постановка «Ми з України», родзинкою якої були елементи танців певних регіонів і спеціальні костюми, які додавали колориту.

Зразковому хореографічному колективу «Лелеки» більше 25 років. Його вихованці – понад 160 учнів спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №7 з поглибленим вивченням іноземних мов. Займаються діти від 1 до 11 класу у чотирьох вікових групах: молодші, середні, старші, найстарші. У кожній з них близько 60-80 осіб. Та основним складом вважають старших танцівників.

«Лелеки» – багаторазові переможці українських і закордонних конкурсів. Виступали на міжнародному фестивалі у Болгарії, зайняли призові місця у Франції та Швейцарії.

«Ми маємо відзнаки, грамоти, кубки, вимпели! Усі нагороди зберігаються у школі! У танець «Ми з України» входять елементи танців з усіх регіонів України, з кожного по кусочку. Є гуцульські і молдавські, українські, закарпатські, буковинські! Це дуже велика постановка, кожен учасник, який виконує певні елементи, одягнений у відповідний костюм регіону. Цей танець, дійсно, дуже сподобався усім, гарно дивиться!», – розповіла художній керівник зразкового хореографічного колективу «Лелеки» Надія Світлик.

У Німеччині тернопільські «Лелеки» представили 12 постановок. У рамках місячника «Дні Європейської спадщини» відбулося багато заходів, обговорювали важливі для європейців питання, у тому числі, про мир.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео