У Тернополі - революція у галузі медицини (відео)

Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії в галузі науки і техніки, професор кафедри загальної та оперативної хірургії з топографічною анатомією Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевского Володимир Бігуняк познайомив «Терен» із винаходами, які рятують людям життя.

Інститут біомедичних технологій і Тернопільський медичний університет презентує унікальні винаходи, які вже застосовують на практиці. Це поки дві медичні інституції в Україні, які роблять щось подібне. Ліофілізовані ксенодермоімплантати зі шкіри свині упродовж останніх років стали незамінними у лікуванні ран різної етіології. Найбільше цей засіб використовують опікові відділення України. Останнім часом через події на Сході нашої країни ксенодермоімплантати рятують життя військовим, які отримали травми, опіки і рани під час бойових дій.

Також у виробництво запущені силіконові пластини, які використовуються для профілактики і лікування рубців, що утворилися після травм і операцій. Якщо таку пластину накласти відразу після зняття швів на ділянку, де була операція чи травма, то рубців не буде. 

Це і багато іншого цікавого дивіться у відеоматеріалі.

Юлія ПАЛЕНИЧКА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео