Велосипедна декларація серед кандидатів – у тренді

Масштабна всеукраїнська кампанія «Я за Вело» викликала неочікуваний ажіотаж серед кандидатів на посаду міського голови Тернополя і охочих потрапити до міської й обласної рад.

Отож, у місті підписали велосипедну декларацію. Першими це зробили Михайло Ратушняк, Тарас Пастух і діючий мер Тернополя Сергій Надал. До акції також долучилися Мар’ян Крекотень, Назар Зелінка, Андрій Грицишин та Олег Макогін.

Чи не припадуть обіцянки кандидатів пилом після виборів? Чи справді вони планують розвивати велосипедну інфраструктуру у Тернополі? Приємно, що подібна ініціатива місцевих активістів знайшла відгук, проте це більше схоже на додаткову, а головне – безкоштовну піар-акцію.

Організатор тернопільського осередку кампанії Юрій Суходоляк впевнений, що головне у такій справі – почати.

- Все в руках людей, які цей процес повинні контролювати, а не бідкатися, що хтось не виконує обіцянки. Чи багато з нас памятає і виконує свої власні обіцянки? – риторично запитує Юрій.

«У місті вже триває ряд заходів із розбудови велосипедної інфраструктури. Зокрема, прийнята концепція розвитку велоінфраструктури на найближчі роки, це питання курує мій радник з розвитку велоінфраструктури міста, активіст організації «ВелоТернопіль» Юрій Суходоляк», – зазначив Сергій Надал після підписання велодекларації.

Серед обіцянок кандидатів - розширення мережі велопарковок і створення велодоріжок у відпочинкових зонах міста. Чекатимемо реальних дій.

Тамара КОБЛИК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео