В Тернополі в дитячій обласній лікують безкоштовно

Після реконструкції трьох лікарень в Тернополі займуться лікарнями в центрах громад. Про це заявив голова держадміністрації Степан Барна під час відкриття відремонтованого і реконструйованого відділення інтенсивної терапії новонароджених дитячої обласної лікарні.

Нагадаємо, більше 50 мільйонів гривень цього року влада спрямувала на реконструкцію таких закладів охорони здоров’я в Тернополі, як перинатальний центр «Мати і дитина», інфекційна лікарня та радіологічний корпус університетської лікарні.

В цьому році, за словами очільника області, пріорітетами були реконструкція закладів охорони здоров’я в обласному центрі, а в наступному - займуться реконструкцією закладів охорони здоров’я в центрах громад, яких вже є 26, щоб забезпечити гідні умови для пацієнтів та лікарів.

- В майбутньому на заклади охорони здоров’я планують виділити вдвічі більше коштів, ніж цього року, - зазначив голова облдержадміністрації Степан Барна. – Ми вважаємо, що політика захисту здоров’я, закладів охорони здоров’я – є пріоритетом державної політики. В дитячій обласній лікарні щороку 14 тисяч дітей проходять стаціонарне лікування. Майже 50 тисяч - отримують консультації. Тому є логічною ініціатива обласної ради забезпечити дітей безкоштовним лікуванням та повністю забезпечити медикаментами та лікарськими засобами. На ці потреби з обласного бюджету виділили майже 7 мільйонів гривень. Це є добрим прикладом боротьби з корупцією і з чергами в аптеках. Ви бачите, що в аптеці в лікарні черг немає, бо лікування в цій лікарні – експериментально безкоштовне. Подібну практику ми будемо продовжувати і впроваджувати і в інших лікувальних закладах. Крім того, облрада і обладміністрація працюють в питаннях реконструкції перинатального центру „Мати і дитина”, і з впевненістю заявляємо, що в цьому році пологове відділення буде здане і матері зайдуть в це приміщення.

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео